VIDEO: „Ak bude Západ naďalej eskalovať konflikt na Ukrajine do jadrovej vojny, bude ju mať,“ varuje pred pokračujúcim zvyšovaním napätia bývalý zbrojný inšpektor OSN Scott Ritter

09.05.2024 | 13:30
  3
Bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty US Marine Corps, niekdajší zbrojný inšpektor OSN v Iraku Scott Ritter v rozhovore pre podcast „Judging Freedom“ komentoval aktuálnu geopolitickú situáciu v súvislosti s prebiehajúcim vojenským konfliktom na Ukrajine.

Ako sa situácia Ozbrojených síl Ukrajiny zhoršuje, zúfalstvo Západu sa stáva čoraz zreteľnejším a vyhlásenia západných lídrov sú čoraz „šialenejšie“. A ak neprestanú a budú pokračovať v tvrdohlavom vyvolávaní jadrovej vojny s Ruskom, svoj cieľ dosiahnu. Povedal to bývalý dôstojník rozviedky americkej námornej pechoty Scott Ritter v rozhovore pre podcast bývalého amerického federálneho sudcu Andrew Napolitana - „Judging Freedom“.

— Myslíte si, že prezidentovi Putinovi dochádza trpezlivosť? Alebo bude pokračovať vo svojej metodickej opotrebovacej vojne, bez ohľadu na to, čo hovorí Emmanuel Macron, bez ohľadu na to, čím sa vyhráža David Cameron, bez ohľadu na to, čo sľubuje Tony Blinken?

„Myslím si, že musíme pochopiť jednu dôležitú pravdu: Rusko považuje tento konflikt za existenčný. Neexistuje žiadna remíza, žiadna prehra — existuje len víťazstvo. Majú plán dosiahnuť toto víťazstvo a teraz sú k nemu bližšie ako kedykoľvek predtým. Zatiaľ čo sa tu rozprávame, ukrajinská armáda sa na fronte rozpadá.

To vyvoláva u NATO a jemu podobných vlny paniky, a preto vidíme Emmanuela Macrona, ako hovorí o potrebe vyslať francúzskych vojakov, ak sa zrúti ukrajinská frontová línia. A práve teraz kolabuje. David Cameron vedie podobné reči.

Rusko má plán. Zmobilizovali vojakov, vycvičili ich, majú potrebné vojenské sily na dosiahnutie tohto cieľa, ako mi povedal jeden generál začiatkom tohto roka. Veľké zmeny na mape v máji — a možno do konca leta bude po všetkom. A presne tejto taktiky sa držia.

Problém je v tom, že Západ hovorí šialené veci: napríklad, že ak sa zrúti ukrajinská frontová línia, pošle tam vojakov NATO. Preto Vladimir Putin nariadil cvičenie v Južnom vojenskom okruhu. Ľudia, otvorte oči a uši a počúvajte, čo hovorím! V Južnom vojenskom okruhu sa budú konať cvičenia s použitím taktických jadrových zbraní. To neznamená, že sa na Ukrajine chystajú použiť jadrové zbrane, to vôbec nie. Ale zničia jednotky NATO v Rumunsku, Poľsku, Nemecku, Francúzsku a Taliansku.

Toto je jadrová vojna. Ak toto vy, Západ, chcete, dostanete to. Putin neblafuje. Toto nie sú hry. Toto nie je vtip. Pre Rusko je to otázka života a smrti a dali to jasne najavo od samého začiatku.

No dnes máme situáciu, keď sa NATO snaží blafovať. USA naliali do ukrajinskej armády stovky miliárd dolárov — zbraní, peňazí a podobne. Rusko malo plán – a úspešne ho uskutočňuje.

Čo sa týka všetkých týchto nezmyslov, ktoré počujete na Západe o Rusku, ktoré má denne tisíce obetí: počet ruských obetí na bojisku je teraz najnižší od začiatku vojny. Takto nevyvážené sú dnes sily. Rusko ovláda frontovú líniu a drví Ukrajincov. Pred týždňom bol počet mŕtvych Ukrajincov asi 800, potom – 1000 a dnes je to 1500. Sú jednoducho likvidovaní, sú rozdrvení. A nemá ich kto nahradiť. Preto sa doslova rozpadajú.

NATO je v panike. Macron hovorí o vyslaní vojakov, Poľsko o vyslaní vojakov. A Rusko hovorí: „Nevieme, koľkokrát vám máme opakovať – ak sa na ukrajinskom území objavia jednotky NATO, použijeme proti vám jadrové zbrane. Použime jadrové zbrane, dobre? Zničíme vás. Nie vaše jednotky na Ukrajine, ale vaše rozhodovacie centrá.“

Rusko neblafuje. Dúfam, že ľudí, ktorí to sledujú, obleje studený pot. Pretože svet bude za sekundu zničený, dámy a páni. Je koniec, hra končí, to je všetko. Všetky vaše letné plány budú zrušené. Nejaké plány na Vianoce? Aj na ne môžete zabudnúť.

Takže sa zobuďte, začnite volať ľuďom a hovoriť: Čo to do pekla robíš, Tony Blinken? Biden, zavolaj Macronovi a povedz mu, aby sklapol a upokojil sa. Rovnako je to aj s Poliakmi. Pretože to tu máme: Rusko uskutočňuje v Južnom vojenskom okruhu cvičenia taktických jadrových zbraní. To znamená, že ak budú nasadené jednotky NATO, lebo ukrajinská armáda sa rozpadá a pre Macrona je to červená čiara, a ak sa úplne rozpadnú, tak mu neostane nič iné, len tam poslať francúzske jednotky… No, tak potom Rusi ich zničia a potom bude vyhodené do vzduchu samotné Francúzsko.

Tam to speje. Situácia je mimoriadne vážna a my sa stále správame ako vo sne. Spíme veľmi tvrdo. A nikoho to v Amerike nezaujíma. Nikoho.“

Viac vo videu:


Scott Ritter - bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty. Slúžil v Sovietskom zväze, kde sa podieľal na implementácii zmlúv o kontrole zbrojenia, taktiež v Perzskom zálive počas operácie Púštna búrka a v Iraku, kde ako inšpektor OSN dohliadal na likvidáciu zbraní hromadného ničenia. Po americkej invázii do Iraku v marci 2003 sa Ritter vyslovil proti vojne. Pokračuje v tom aj dnes a kritizuje americkú zahraničnú a národnú bezpečnostnú politiku. 

 

Zdroj: sk.news-front.su / InfoVojna




Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti