VIDEO: Dekan Právnickej fakulty UK Burda odpovedá na otázky: Kto potrebuje špeciálnu prokuratúru? Stojí a padá právny štát práve na existencii takejto inštitúcie? Prečo vôbec vznikla špeciálna prokuratúra a je jej úloha už prekonaná? Čo bude s kauzami, ktoré riešila?

12.12.2023 | 10:30
  1
Dekan Právnickej fakulty Univerzity Komenského (PF UK) v Bratislave Eduard Burda v rozhovore so šéfredaktorkou týždenníka Slovenka odpovedá na aktuálne otázky v súvislosti s potrebou ukončiť činnosť Úradu špeciálnej prokuratúry.

Viac vo videu:

 

Doc. JUDr. Eduard Burda, PhD. - absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. V súčasnosti pôsobí na Katedre trestného práva, kriminológie a kriminalistiky. Vo svojej vedeckej práci sa zameriava na problematiku trestného práva v súvislostiach s ďalšími právnymi aj mimoprávnymi vednými odbormi, najmä správnym právom. Výsledkom tohto bádania je kapitola vo vedeckej monografii „Analógia vo verejnom práve“.

Publikoval viac ako šesť desiatok vedeckých prác, dve vedecké monografie „Trestné činy proti životu a zdraviu v porovnaní starého a rekodifikovaného Trestného zákona“ v roku 2006 a „Nutná obrana a ďalšie okolnosti vylučujúce protiprávnosť činu“ v roku 2013.

Je vedúcim autorského kolektívu vedeckého komentára k Trestnému zákonu od nakladateľstva C. H. Beck. Vo svojej pedagogickej práci sa snaží prepojiť teóriu a praktické poznatky a zavádzať inovatívne metódy výučby. K jeho hobby patrí turistika, film a beletria vrátane jej tvorby.


Zdroj: YouTube Ženský Web / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti