VIDEO: Lipšic opäť provokuje svojich nadriadených a koleduje si o vyhadzov z GP. Svojvoľne bez súhlasu šéfky opustil pracovisko a potom v Rádiu Expres počas pracovného času špinil na Generálnu prokuratúru, vyplakával kvôli zrušeniu ÚŠP a utužoval si kult osobnosti. Na pohovor si ho potom zavolala šéfka odboru legislatívy. „Normalizácia pokračuje,“ komentuje konanie nadriadenej prokurátorky

30.04.2024 | 09:00
  0
Bývalý šéf ÚŠP Daniel Lipšic sa po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry stal radovým prokurátorom GP SR. To mu však nebráni, aby naďalej chodil propagovať svoju osobu do jemu spriaznených médií.

Daniela Lipšica si zavolala na pohovor jeho nadriadená, riaditeľka odboru legislatívy Eva Kukanová. Dôvodom je, že bývalý špeciálny prokurátor minulý týždeň v stredu poskytol Rádiu Expres rozhovor počas služobného času. Urobil tak „svojvoľne a bez vedomia nadriadenej“, konštatuje sa v zázname o pohovore.

Lipšic poskytol rozhovor pre reláciu Braňo Závodský Naživo dňa 24. apríla 2024 v čase obeda.

• Čo sa to po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry deje?

• Kam sa podeli všetci tí prokurátori a čo dnes vyšetrujú?

• A prečo po zmenách odišli dvaja z nich, ktorý mali na starosti kauzu vraždy Jána a Martiny?

• Prečo má s rušením špeciálnej prokuratúry problém Európska komisia?

Aj na tieto otázky odpovedal:

Po jeho absolvovaní o tom vraj informoval hovorkyňu GP. Podľa záznamu o pohovore to však „neospravedlňuje jeho protiprávne konanie“.

Okrem  Kukanovej boli na pohovore prítomné aj zástupkyňa riaditeľky Marta Kolcunová a prokurátorka Lucia Chabadová, ktorá je poverená vedením oddelenia legislatívy a je sestrou premiéra Roberta Fica.

Lipšicovi vytkli, že počas práce poskytol rozhovor, v ktorom „verejnosť oboznámil so svojimi subjektívnymi názormi na situáciu na prokuratúre po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry“.

Nadriadená mu pripomenula, že prokurátor je povinný vykonávať svoju funkciu, pričom po štyroch hodinách denného služobného času mu patrí jedna polhodinová prestávka na odpočinok a jedenie.

Rozhovor pre rádio medzi ospravedlniteľné prekážky pri výkone funkcie podľa nej nepatria.

Kukanová konštatovala, že vybavenie „nedostatkov“ stačí pohovorom, pretože Lipšic je prokurátorom odboru legislatívy len krátko – od 20. marca, keď zanikla špeciálna prokuratúra.

„Zrejme si ešte neosvojil základné povinnosti prokurátora,“ konštatuje sa v zázname.

Záznam z pohovoru:

 

Normalizácia pokračuje, hlási Lipšic

Daniel Lipšic hovorí, že rozhovor v Rádiu Expres absolvoval počas obedňajšej prestávky, keď nie sú na pracovisku prítomní ani iní prokurátori generálnej prokuratúry, a to bežne aj viac než pol hodinu. Na disciplinárny pohovor so svojou nadriadenou reagoval príspevkom s názvom „normalizácia pokračuje“.

„Tento pohovor je preto motivovaný výlučne nesúhlasom s mojimi názormi prezentovanými v rozhovore pre Rádio Expres,“ reagoval Lipšic, ktorému dnes dohovorila nadriadená.

Riaditeľka odboru legislatívy Eva Kukanová mu vytkla, že bol minulý týždeň v stredu v Exprese u Braňa Závodského bez jej vedomia. Lipšic tak podľa nej porušil povinnosti prokurátora.

Lipšic takisto upozornil na to, že na pohovore bola prítomná aj sestra premiéra Roberta Fica Lucia Chabadová, ktorá na prokuratúre pracuje.

„Považujem za zaražajúce, že z hľadiska objektívneho testu nestrannosti bola pri pohovore prítomná blízka rodinná príslušníčka vrcholného politika, ktorý ma opakovane verejne označuje za ‚zločinca‘, ‚zviera‘ či ‚gestapáka‘,“ napísal na adresu sestry premiéra Fica, ktorá je poverená vedením oddelenia legislatívy na GP SR.

Celý status Daniela Lipšica:

NORMALIZÁCIA POKRAČUJE

Dnes mi bolo na Generálnej prokuratúre formou disciplinárneho pohovoru vytknuté, že som minulú stredu 24. 4. 2024 nevyužil obednú prestávku na oddych alebo konzumáciu výživnej obedovej jednotky, ale poskytol som rozhovor rádiu Expres v celkovom trvaní 37 minút a 46 sekúnd, kde som hovoril o svojich “subjektívnych názoroch na situáciu na prokuratúre po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry”.

K záznamu z pohovoru som rukou dopísal nasledovné vyjadrenie:

“Rozhovor v rádiu Expres som absolvoval počas obedňajšej prestávky, počas ktorej nie sú na pracovisku prítomní ani iní prokurátori GP, a to štandardne aj v rozsahu prevyšujúcom pol hodinu. Tento pohovor je preto motivovaný výlučne nesúhlasom s mojimi názormi prezentovanými v rozhovore pre rádio Expres.”

Vo vzťahu k využívaniu fondu služobného času uvádzam, že napríklad dnes som z budovy Generálnej prokuratúry odchádzal o 17:30 hod. (keďže som finalizoval záverečnú reč vo veci obžalovaného M. Vlčeka), pričom celá budova už bola takmer prázdna. Tým samozrejme nechcem povedať či naznačiť, že vedenie Generálnej prokuratúry neplnilo služobné úlohy aj na iných miestach.

Rovnako považujem za zaražajúce, že z hľadiska objektívneho testu nestrannosti bola pri pohovore prítomná blízka rodinná príslušníčka vrcholného politika, ktorý ma opakovane verejne označuje za “zločinca”, “zviera”, či “gestapáka”.

“Uvidíme ako dlho vydržíme”, vyhlásil Lipšic koncom marca v PR rozhovore s redaktorkou Denníka N Monikou Tódovou.

Zdroj: dennikn.sk (1), (2) / InfoVojna

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti