VIDEO: Obchod so strachom (1. časť)

16.08.2023 | 12:00
Dokumentárna séria investigatívneho portálu inFAKTA pod názvom “Obchod so strachom" v súvislosti s covidovou krízou odhaľuje nielen to, aké informácie mainstreamové médiá zverejňovať nechceli, nechcú a prečo, ale obnažuje aj osoby a lobistické štruktúry, ktoré na nej profitovali.

Viac vo videu:

 

 

Video nájdete aj na stránke inFAKTA, ktorý prevádzkuje česká reportérka Markéta Dobiášová, známá z publicistických programov 168 hodin a Reportéři ČT, ktorá odhaľuje politické a ekonomické kauzy.

 

 

Markéta Dobiášová - Investigatívna novinárka a reportérka. Pochádza z Brna, kde kedysi aj s investigatívou začínala. Vyštudovala Filozofickú fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Od roku 2003 pôsobila v Českej televízii ako investigatívna reportérka programu Reportéri ČT a od marca do júna uvádzala program 168 hodín. Od marca 2020 do začiatku septembra 2020 pôsobila na televíznej stanici CNN Prima News, kde mala na starosti vedenie investigatívneho tímu. Z CNN Prima News odišla do redakcie Seznam Zprávy a následne do Reflexu. V januári 2022 na konferencii Covidkon oznámila odchod z mainstreamových médií, pretože médiá podľa nej zlyhali, keď počas epidémie covidu šírili vo veľkom strach, paniku v rámci podliehania opatreniam, ktoré vydávalo ministerstvo zdravotníctva Českej republiky a Babišova vláda. Po krátkej spolupráci s redakciou portálu Echo 24 sa naplno venuje investigatívnej žurnalistike vo vlastnom projekte inFAKTA.

 

Zdroj: infakta.cz / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti