VIDEO: Protest “Slovensko na 1. mieste” v Košiciach (naživo)

28.10.2022 | 15:25
  22
Ústrednou témou protestného zhromaždenia, ktoré sa v Košiciach koná 28. októbra 2022 o 15:00, sú hlavné problémy, ktorým občania Slovenskej republiky v súčasnosti čelia. Medzi nimi sú drahý plyn a elektrina, obmedzovanie slobody slova, Green deal, chudoba, dodávanie zbraní na Ukrajinu a podporovanie vojen.

„Musíme vrátiť slovenskú elektrinu obyvateľom Slovenska za slovenské ceny. Slovensko je druhou najlesnatejšou krajinou v Európe. Podobne, ako v prípade elektriny, máme jedny z najvyšších cien dreva v EÚ, vrátane palivového dreva. Prírodné bohatstvo Slovenska a jeho energetické zdroje, sú schopné zabezpečiť dôstojný život každého občana Slovenska,“ uviedli na stránke protestu jeho organizátori.

„V nenormálnej situácii už neexistujú štandardné riešenia! Tu už nič nepomáha, žiadne apely. Pokiaľ sa nič neudeje, tak nás čakajú veľmi zlé časy!,“ vysvetlil v rozhovore pre eReport publicista a politický analytik Ján Baránek. Viac v článku TU.

Plyn

Slovenská republika potrebuje zabezpečiť priame zmluvy s dodávateľmi plynu za čo najnižšie možné ceny na európskom trhu s plynom.

Elektrina

Slovenská republika potrebuje zmeniť systém rozdeľovania a platieb za elektrinu tak, aby sme neplatili sprostredkovateľom na burze, ale dodávali elektrinu priamo do našich domovov a firiem za nízke ceny, pretože Slovenská republika je v oblasti elektriny sebestačná a elektrinu vyrába lacno.

Prebytky vyrobenej elektriny môžeme predávať na burze.

Green deal

Začiatky krízy cien energií a pádu trhu s energonosičmi nie sú v ukrajinsko-ruskom konflikte.

Začiatky tejto krízy nájdeme na prelome leta a jesene minulého roka, kedy nemecké veterné elektrárne nemohli dodávať energiu, keďže „nefúkalo“. Najväčší problém s energiami a ich cenami pochádza z plánu EÚ „Green deal“, ktorý je v priamom spore so zákonmi fyziky a prírody a ako taký znásilňuje a mení zákony prírody.

Z histórie vieme, že takéto pokusy vždy končili fiaskom a zanechávali za sebou milióny mŕtvych. V tomto prípade sa musíme vrátiť k akceptácii prírodných zákonov, ktorých ignorovanie nás už dnes vrhlo do chudoby a do stavu, kedy na Slovensku budú umierať na následky tejto pomýlenej snahy ľudia, v prvom rade najmä s oslabenou imunitou a malé deti.

Chudoba

Násilné presadzovanie „Green dealu“ a dobrovoľné vzdanie sa lacných zdrojov energie nás už dnes vrhlo do energetickej chudoby. Tu nejde iba o zdroje z Ruska, Slovensko je sebestačné vo výrobe elektrickej energie.

Neexistuje dôvod, aby občania SR dotovali v cenách elektriny nemecké veterné elektrárne a iné pseudovedecké fyzikálne „experimenty“.  Napriek tomu, že sme schopní vyrobiť megawatt elektrickej energie za cca. 50 €, nakupujeme ju až 10 x drahšie.

Musíme vrátiť slovenskú elektrinu obyvateľom Slovenska za slovenské ceny. Slovensko je druhou najlesnatejšou krajinou v Európe. Podobne, ako v prípade elektriny, máme jedny z najvyšších cien dreva v EÚ, vrátane palivového dreva. Prírodné bohatstvo Slovenska a jeho energetické zdroje, sú schopné zabezpečiť dôstojný život každého občana Slovenska.

Sloboda slova

Slobodu slova sme stratili v tzv. pandémii Covid-u. Dnes sme však svedkami toho, že odlišný názor od tzv. „mainstreamového“ názoru, nie je iba marginalizovaný a potláčaný, ale už aj kriminalizovaný.

Sme svedkami úplného zlyhania médií, ako „strážnych psov demokracie“, ako aj deštrukcie samotnej demokracie a jej pilierov – zákonodarnej, výkonnej a súdnej moci.
Všetky tri zložky, plus médiá, zlyhali počas „pandémie“ Covid-u a dnes dokonca napomáhajú ochudobňovaniu Slovenska a postupnej strate slobody potláčaním a kriminalizovaním odlišných názorov.

Viac vo videu:

 

Protest očami readakcie eReport (priamy prenos):

Zdroj: InfoVojna / YouTube eReport + Západoslovenská TV / srnaprvommieste.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti