VIDEO: Ruské drony útočia na ukrajinské pozície v Donbase a tanky úspešne postupujú ďalej

30.04.2024 | 13:00
  0
Ruská armáda dosiahla nové úspechy v rámci pokračujúcich ofenzívnych operácií proti ukrajinským vojakom.

Ruskí vojaci prevzali kontrolu nad dedinou Semjonovka v Donbase, uviedlo ruské ministerstvo obrany statuse zverejnenom na Telegrame. Ruská armáda tiež zverejnila video, na ktorom sú vidieť útoky dronov zamerané na opevnené ukrajinské pozície. Na záberoch vidieť, ako bezpilotné lietadlá presne zasahujú pozície v nepriateľských zákopoch, ktoré sa často nachádzajú v zalesnených oblastiach alebo v blízkosti osád a sú ukryté pod maskovacími sieťami.

Viac vo videu:

Podľa ruského ministerstva obrany moskovské jednotky úspešne odrazili aj desať protiútokov ukrajinských útočných skupín v Semjonovke a niektorých okolitých dedinách. Kyjev podľa týchto údajov prišiel počas neúspešnej operácie o približne 370 vojakov.

Semjonovka sa nachádza západne od strategického donbaského mesta Avdejevka, ktoré moskovské sily dobyli vo februári. Rusku sa odvtedy podarilo presadiť postup a obsadiť niekoľko menších osád, pričom prelomilo ukrajinskú obranu v oblasti.

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj v nedeľu priznal "taktický" ústup na území Donbasu a potvrdil, že ukrajinskí vojaci sa museli stiahnuť zo Semjonovky aj z malej obce Berdyč ležiacej asi štyri kilometre západne od trosiek avdijivskej koksárne.

"Situácia na fronte sa zhoršila," konštatoval Syrskyj v statuse zverejnenom na sociánej sieti.

Viac v článku TU.

Syrskyj dva dni pred tým vyhlásil, že ukrajinská armáda čelí "zložitej operačnej a strategickej situácii, ktorá má tendenciu sa zhoršovať".

 

Minulý týždeň ruský minister obrany Sergej Šojgu uviedol, že ruská armáda prevzala iniciatívu v ukrajinskom konflikte a "vyvrátili mýtus o prevahe západných zbraní". Ruské ministrstvo obrany ďalej uviedlo, že Ukrajina za jeden týždeň stratil viac ako 8 000 vojakov spolu s desiatkami kusov techniky vrátane amerických systémov HIMARS a českých salvových raketometov RM-70 Vampire.

Ruskí vojaci teraz pevne kontrolujú situáciu na bojisku a postupne zatláčajú Ukrajincov späť, uviedol v pondelok Šojgu.

Ruský tank T-90M postupujúci smerom na Soledar-Arťomovsk:

Ruský tank T-90M smerujúci na Avdijivku:

Ruská armáda ničí americké tanky Abrams:

 

Zdroj: rt.com / InfoVojna

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti