Protiruské sankcie budú v platnosti až do rozpadu USA v dôsledku vypuknutia občianskej vojny, myslí si ruský exprezident Medvedev

07.09.2024 | 18:15
Bývalý ruský prezident a podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie Dmitrij Medvedev nepredpokladá radikálnu zmenu americkej politiky voči Rusku ani v prípade víťazstva Donalda Trumpa v novembrových prezidentských voľbách, nakoľko Deep state zakorenený v štruktúrach amerického establišmentu je podľa neho oveľa silnejší ako nádejný budúci prezident.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev vyhlásil, že protiruské sankcie zo strany Záadu zostanú v platnosti bez ohľadu na to, kto vyhrá novembrové prezidentské voľby v USA.

Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump sa začiatkom tohto týždňa zaviazal, že v prípade svojho návratu do Bieleho domu bude „sankcie používať čo najmenej“.

Medvedev vo svojom príspevku zverejnenom v sobotu na Telegrame zdôraznil, že Trumpov komentár neznamená, že nádejný budúci šéf Bieleho domu protiruské sankcie aj naozaj zruší.

„Pri všetkej svojej zdanlivosti „outsidera“ je Trump v konečnom dôsledku insiderom establišmentu. Áno, je to excentrický narcis, ale je to aj pragmatik,“ uviedol ruský exprezident, ktorý v súčasnosti pôsobí ako podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady.

<script async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="medvedev_telegram/528" data-width="100%"></script>

Bývalý americký prezident chápe, že sankcie poškodzujú dolár ako medzinárodnú rezervnú menu, ale stále to nie je pre neho „dostatočný dôvod na to, aby sa v USA uskutočnila revolúcia a zmenilo sa protiruská línia zo strany Deep State, ktorý je oveľa silnejší ako ktorákoľvek Trump,“ tvrdí Medvedev.

Pokiaľ ide o demokratickú prezidentskú kandidátku Kamalu Harrisovú, Medvedev predpovedal, že v prípade jej úspechu „od nej nehorzia žiadne prekvapenia“.

„Je neskúsená a podľa jej nepriateľov jednoducho hlúpa. Budú pre ňu pripravené krásne nezmyselné prejavy a nudné 'správne' odpovede na otázky, ktoré bude prednášať z čítačky, pričom sa bude nákazlivo smiať,“ povedal.

Bývalý ruský prezident poznamenal, že Sovietsky zväz bol väčšinu 20. storočia pod sankciami. Teraz Rusko čelí podobnému zaobchádzaniu zo strany USA a ich spojencov, ale v oveľa väčšom, „bezprecedentnom“ rozsahu, dodal.

„Takže tieto sankcie sú navždy. Alebo skôr dovtedy, kým sa USA nerozpadnú počas blížiacej sa novej občianskej vojny. Veď Hollywood o tom z nejakého dôvodu točí filmy,“ napísal Medvedev.

Zrejme narážal na nedávny film „Občianska vojna“ režiséra Alexa Garlanda, ktorý rozpráva príbeh tímu vojnových reportérov cestujúcich po Amerike, aby urobili rozhovor s prezidentom uprostred bojov medzi federálnou vládou a separatistickým hnutím vedeným Texasom a Kaliforniou.

USA a ich spojenci uvalili od roku 2014 na Rusko rekordných 22 000 sankcií, po tom, čo sa Krym opäť pripojil k Rusku a po prevrate v Kyjeve podporovanom Západom vypukol konflikt medzi Ukrajinou a separatistickými republikami v Donbase. Počet sankcií sa prudko zvýšil po začatí ruskej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine vo februári 2022. Moskva sankcie označila ako nezákonné a reagovala protiopatreniami.


Zdroj: rt.com / YouTube / InfoVojna

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti