Smrť pre nemecké tanky „Leopard“: Nová ruská munícia - tankový projektil 3BM60 „Svinec-2“

14.02.2023 | 12:30
Podľa analýzy amerického časopisu Military Watch je stará ruská tanková munícia tiež dobrá, no na ceste sú ešte pokročilejšie projektily a „Armata“, čo je pre západnú techniku smutný fakt.

Podľa vojenského magazínu „Military Watch“ začali ruské ozbrojené sily v zóne špeciálnej vojenskej operácie používať nový tankový projektil 3BM60 „Svinec-2“ (na fotografii spodný). A to znamená, že ruská armáda je pripravená na očakávaný príchod západných tankov, ako sú „Challenger 2“ a „Leopard 2A6“.

Predpokladá sa, že oba tanky „vydržia“ čelný zásah starým projektil 3BM42 „Mango“ sovietskeho typu (na fotografii vyššie). Ten však môže stačiť proti starým tankom „Leopard“ série 2A4, ktoré dodá Poľsko.

„3BM42 je napriek svojmu veku stále asi o 20 rokov pred ostatnými projektilmi, s ktorými sa NATO a jeho spojenci v minulosti stretli v boji,“ poznamenáva sa v článku.

„A v ruských skladoch je takýchto nábojov veľa.“

Techniku NATO na poliach Ukrajiny teda čakajú nemilé prekvapenia. Navyše 3BM60, prvýkrát predstavený v armáde v roku 2019, nie je najúčinnejším projektilom. Existuje napríklad aj „Vakuum-1“ pre T-14 „Armata“.

Záverečné testovanie a výroba T-14 a „Vakuum-1“ by sa teraz mohli urýchliť, aby sa kompenzovalo „ohromujúce“ úsilie NATO, uzatvára „Military Watch“.

Zdroj: Telegram Jelena Panina / YouTube
Preklad: sk.news-front.info


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti