VIDEO: Exprezidenta policajného zboru Tibora Gašpara prepustili zo zadržania na slobodu

13.08.2023 | 08:45
  23
Niekdajšieho dlhoročného prezidenta Policajného zboru SR v piatok ráno zadržali a obvinili v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti v rámci policajnej akcie Ezechiel 7.

Exprezidenta policajného zboru Tibora Gašpara prepustili z policajného zadržania. Na sociálnej sieti o tom informoval jeho advokát Marek Para. Taktiež aj jeho syn Pavol Gašpar.

"Dnes ráno okolo 2.00 h ma prepustil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry," uviedol Tibor Gašpar na videu, zverejnenom na sociálnej sieti. Dodal, že viac informácií poskytne v najbližších dňoch.

Tibora Gašpara v piatok ráno zadržali a obvinili v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti v rámci policajnej akcie Ezechiel 7.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal v sobotu podnet na väzobné stíhanie Gašpara aj ďalšieho obvineného Romana S. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby podal vyšetrovateľ službukonajúcemu prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry spolu s kompletným vyšetrovacím spisom.

Polícia zároveň reagovala na sobotné medializované vyhlásenia, podľa ktorých je polícia nečinná a nepracuje cez víkend. „Vyšetrovateľ nepretržite od včerajšieho dňa, aj dnes, vykonáva v tejto veci úkony na Národnej kriminálnej agentúre,“ ozrejmila s tým, že výsledkom úkonov je podnet na väzobné stíhanie obvinených.

Napriek týmto informáciám však došlo v noci zo soboty na nedeľu k veľkému zvratu, keď bol v nedeľu ráni Tibor Gašpar prepustený, čo potvrdil aj advokát Marek Para a exminister vnútra Robert Kaliňák spoločnou fotografiou s Gašparom o tretej ráno.

Policajný exprezident tak bude stíhaný na slobode, o vzatí do väzby Romana Stahla sa rozhodne dnes.

Ľudia prišli v sobotu vyjadriť podporu zadržanému policajnému exprezidentovi pred budovu Prezídia Policajného zboru SR v Bratislave, kde zapaľovali sviečky tak, ako sa to robí v prípade, keď niekto zomrie. Prítomní to vraj robili preto, aby nedopadol ako Milan Lučanský (ktorého prípad je oficiálne potvrdený a uzavretý ako samovražda, pozn. red.).

Bývalý premiér a súčasný opozičný líder Robert Fico (Smer-SD) na sobotňajšej tlačovej besede vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sa už konečne prestala ako hlava štátu prizerať na bezohľadné porušovanie ľudských práv skupinou policajtov pracujúcich na politickú objednávku a okamžite zasiahla, inak ju bude považovať za hlavu zločineckej skupiny zameranej proti opozícii.

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó vyhlásil, že bývalý policajný prezident Tibor Gašpar sa stal terčom honu na politikov, ktorí sa postavia medzinárodnému liberálnemu mainstreamu a odvážne zastupujú národné záujmy. Na jeho slová zareagoval vodca Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, ktorý je prepojený na amerického miliardára Georgea Sorosa a sieť jeho mimovládok presadzujúcej progresívnu podobu justície zameranej na likvidáciu oponentov liberálno-progresívnych režimov slúžiacich Sorosovej agende.

Viac v článku a videu TU.

"Absurdné obvinenie generála Gašpara nepotvrdzuje len emocionálnu plytkosť, ale aj mentálnu znevýhodnenosť politicky angažovaných policajtov," uviedol v sobotu exminister vnútra Robert Kaliňák. "Obviniť zo spáchania trestného činu niekoho za to, že dodržiaval zákon je mentálna kvalita, ktorú so sebou priniesol policajný prezident Hamran," dodal.

"Nie rozviazané ruky, žiadna spravodlivosť, dokonca žiaden zákon, len prasprostá politická pomsta Tiborovi Gašparovi za jeho údernú politickú prácu, ktorou demaskoval zverstvá na NAKE a jasne odhalil, že tu ide len o politickú objednávku, ktorá okolo spravodlivosti nešla ani náhodou," vysvetlil bývalý najdlhšie pôsobiaci šéf rezortu vnútra.

"Mašinéria politicky angažovaných zločincov, ktorí hrajú vabank, nás už o jedného generála pripravili. Nie je im svätá ani ústava, ani zákony, ani morálka a nieto slušnosť. Toto všetko im prekáža v ceste za ich jediným cieľom, urobiť všetko preto, aby SMER - SSD nevyhral parlamentné voľby a upratal tento bordel. Čas keď zneužívajú bezvládie v štáte sa kráti a my vydržíme, lebo ustupovanie trestnoprávnym zvrátenostiam nemáme v krvi!," uviedol neskôr Kaliňák.

Advokát Marek Para novinárov v sobotu informoval, že vyšetrovateľ odmietol nahliadnuť do spisu a odišiel na víkend:

 

Blaha: Verejný tlak zabral. Už aj vonku vidia, čo za fašistov tu vládnu

"Verejný tlak zabral. Lipšicovi mäsiari sa zľakli a Tibora Gašpara dnes museli pustiť na slobodu," uviedol na svojom telegramovom účte podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha.

 

1. Od včerajška sa pred Policajné prezídium hrnuli ľudia, aby vyjadrili solidaritu Tiborovi Gašparovi.

2. Stal sa obeťou politických represálií čaputovského režimu proti opozícii.

3. Chceli ho zlikvidovať ako Milana Lučanského, ale zľakli sa tej mohutnej vlny podpory.

4. Dokonca reagovalo aj zahraničie, maďarský šéf diplomacie vyhlásil, že každý, kto má iný názor ako liberáli, je dnes stíhaný a za príklad použil Tibora Gašpara ako popredného opozičného politika na Slovensku.

5. Čaputovej vláda utŕžila obrovskú hanbu. Už aj vonku vidia, čo za fašistov tu vládnu.

6. Najlepšie je, že truhlík Šimečka z PS napísal, že Maďarsko nemá zasahovať do našej suverenity - pritom ten istý Šimečka kope v Európskom parlamente do Maďarska a jeho suverenity od rána do večera.

7. Ten chlapec je mimo ako feťák po pixli toluénu. Len tým potvrdil, že za celým týmto politickým terorom stojí Progresívne Slovensko.

8. Chystajú sa ukradnúť voľby. Pozatvárať opozíciu a zmanipulovať volebný proces. A ich hlavný terč je Smer. Boja sa nás ako splašené krysy.

9. Krágľujú demokraciu v priamom prenose, ale narazili. Celé Slovensko vidí, ako zneužívajú moc. A ľudia už toho majú plné zuby.

10. Na čele liberálnej chobotnice stojí Čaputová so svojím mopslíkom Odorom. Slúži im Lipšic, Hamran aj mäsiari z Naky.

11. A áno, slúžia im aj liberálne médiá a vybraní sudcovia ako Mazák či Záleská. Tá spolu s Tódovou likviduje opozíciu priamo z postele.

12. Neprejdú. No pasaran. Budeme bojovať a tak ako naši starí otcovia - aj my fašistov porazíme.

 

Čo predchádzalo obvineniu policajného exprezidenta

Čo všetko predchádzalo obvineniu Tibora Gašpara, kde sa vzal kajúcnik Bernard Slobodník a prečo obvinenie voči policajného exprezidenta prišlo práve teraz? O tom písala vo svojom blogu novinárka Júlia Mikolášiková, známa pod pseudonymom „Piraňa“

Viac v článku TU.

 

 


Zdroj: hnonline.skveci-verejne.sk / InfoVojna

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti