VIDEO: Prednáška o histórii Slovanov (Vítězslav Pilmaier približuje obsah knihy „Pôvod Slovanov“ od rusko-amerického profesora Anatolija Kľosova)

28.10.2023 | 10:45
  0
Ekonóm a amatérsky historik Ing. Vítězslav Pilmaier na prednáške organizovanej Spolkom Svatopluk približuje Kľosovovu knihu „Pôvod Slovanov“, ktorá skúma históriu dávnych Slovanov, Indoeurópanov a ich pôvod z Árijcov.

Pôvod Slovanov predstavuje jednu z najkomplikovanejších a najzamotanejších otázok súčasnej historiografie. Pravda, moderná historiografia s modernou lingvistikou investovali nemálo úsilia do toho, aby túto otázku ešte viac skomplikovali. Veď aj pojem Slovania je lingvistickým pojmom. Sú to ľudia, ktorí hovoria jazykmi slovanskej skupiny. Tento pojem ako definíciu používajú ale aj historici, hoci pritom využívajú celkom inú metodológiu. Výsledkom je fakt, že aj historici, aj lingvisti historicky spájajú počiatky Slovanov s polovicou prvého tisícročia nášho letopočtu, teda s dobou pred poldruha tisícročím alebo dokonca ešte mladšou.

Anatolij Alexejevič Kľosov je rusko-americký biochemik, špecialista v oblasti polymérnych kompozitných materiálov, biomedicíny a enzymatickej katalýzy. V roku 2008 začal propagovať tzv. „DNK-genealógiu“, ktorej závery však meinstreamovou vedeckou komunitou nie sú uznávané, na rozdiel od všeobecne uznávaných vedeckých disciplín genetickej genealógie a populačnej genetiky.

Kľosov vo svojej práci vychádza zo všeobecne známych princípov dedičnosti prostredníctvom chromozómu Y a mitochondriálnej DNA, na ktorých je založená genetická genealógia. Pri skúmaní historických migrácií ľudstva v niektorých zo svojich 10 kníh vydaných v rokoch 2010 až 2016 však dochádza k záverom, ktoré sú v priamom protiklade s názorom vedeckej komunity vedcov hlavného prúdu, že súčasný človek pochádza z Afriky.

Podľa Kľosov sa naopak súčasný biely človek vyvinul na Sibíri a rýchlo rastúca populácia sa odtiaľ približne pred 24-tisíc rokmi postupne rozšírila do celého sveta, teda aj do Afriky. Sám Kľosov označuje svoju „DNK-genealógiu“ za „vlasteneckú vedu“

Prezentované názory nie sú konečnou a nemennou pravdou o našej minulosti a histórii, ale sú súčasťou širšieho vedeckého bádania, odhaľovania nášho pôvodu, úlohy a poslania vo svete, ako aj korigovania názorov so zreteľom na stále nové archeologické objavy a iné informácie, ktoré postupne prenikajú na verejnosť v meniacom sa svete.

Viac v prednáške:

 

Knihu Anatolija Kľosova si môžete zakúpiť aj TU.

 

Zakladateľmi spolku Svatopluk sú: Ilona Švihlíková (ekonómmka), Michal Semín (publicista a vydavateľ) a Petr Drulák (politológ). Viac o Spolku Svatopluk TU.


Zdroj: YouTube Petr Bureš / InfoVojna

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti