VIDEO: Šéf rezortu vnútra Šutaj Eštok sa pýta Sorosoho sluhu a otroka korporátnych médií Šimečku, kde bol keď NAKA vykopla dvere bývalému šéfovi SIS Pčolinskému, keď sa v jeho byte nachádzalo zdravotne postihnuté dieťa, keď policajné komando rovnakým gestapáckym spôsobm konalo voči súčasnému šéfovi policajnej inšpekcie Zurianovi a keď polícia na politickú objednávku prenasledovala opozíciu

07.11.2023 | 21:15
  16
Vodca extrémistov z Progresívneho Slovenska Michal Šimečka sa v utorok sťažoval, že vyšetrovateľ policajnej inšpekcie a operatívny pracovník ÚIS spolu s krajským prokurátorom so zapnutými majákmi zastavili auto, v ktorom sa viezol zástupca riaditeľa odboru ochrany a prevencie Úradu inšpekčnej služby. Vraj ide o šikanu a pomstu Hlasu a Smeru. Zabudol však povedať, ako predchádzajúci režim demonštroval svoju silu, keď NAKA za hlučnej asistencie médií vyvaľovala ľuďom dvere, zatýkala ich pred televíznymi kamerami a prenasledovala nielen vtedajších opozičných politikov, ale aj ľudí s inými názormi.

Progresívne Slovensko (PS) ostro odmieta šikanovanie policajtov, ktoré sa podľa hnutia deje pod ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) a novým riaditeľom inšpekcie Branislavom Zurianom. Kritizovali "šikanózne prepadnutie" zástupcu riaditeľa jedného z odborov inšpekcie, ale aj vymenovanie vyšetrovateľky bývalého tímu Oblúk Diany Santusovej za riaditeľku odboru. Predseda PS Michal Šimečka to uviedol na utorkovej tlačovej konferencii. Viac v článku a videu TU.

Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) reagoval na jeho vyhlásenie vo svojom videu:

Šutaj Eštok začal robiť poriadky v polícii

Nový minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) koncom októbra 2023 rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby šiestich policajtov. Medzi nimi aj vyšetrovateľa NAKA Jána Čurilllu. Odvolal sa na zákon, podľa ktorého sa policajt musí dočasne pozbaviť výkonu služby, ak je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu.

Rozhodnutie ministra vnútra vzbudilo rozhorčenie nielen advokáta obvinených policajtov a redaktorov korporátnych médií na čele s triom tzv. červených denníčkov (Denník N, Aktuality.sk a denník SME), ale aj predstaviteľov bývalej vládnej koalície, ktorá políciu zneužívala na politický boj. Obvinení policajti vraj mali poskytnutú ochranu v zmysle zákona č. 54/2019 Z.z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a preto vraj mohol minister vnútra takto postupovať voči nim len v prípade, ak by mal na tento svoj postup súhlas úradu na ochranu oznamovateľov v zmysle zákona o ochrane oznamovateľov.

Podľa názoru mnohých právnikov však postup ministra vnútra bol plne v súlade so zákonom a na obvinených policajtov dopadajú úplne iné ustanovenia zákona o ochrane oznamovateľov než na ktoré poukazoval advokát obvinených policajtov a ktoré citovali aj médiá bývalého hlavného prúdu.

Viac TU a TU.

Bývalá dlhoročná zástupkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva JUDr. Marica Pirošíková napríklad uviedla, že minister vnútra Šutaj Eštok pozbavením výkonu štátnej služby šiestich obvinených policajtov postupoval v súlade s Ústavou SR a šéfke Úradu na ochranu oznamovateľov pripomína, že vzhľadom na jej predchádzajúce pôsobenie na ESĽP by mala vedieť, čo znamená nezávislosť vyšetrovania.

Viac v článku TU.

 

Zdroj: YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti