VIDEO: Ukrajinské drony útočili v Rusku. Jeden z nich zasiahol výškovú bytovku v meste Saratov. Ruská armáda odpovedala údermi na ciele v Kyjeve

26.08.2024 | 09:30
Ruská protivzdušná obrana v noci zostrelila 20 ukrajinských dronov nad viacerými oblasťami. V pondelok to uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Ukrajinské kamikadze drony zasiahli výškové obytné budovy v ruskej Saratovskej oblasti, uviedol v pondelok v skorých ranných hodinách gubernátor Roman Busargin.

Podľa Busargina protivzdušná obrana na útok reagovala, ale padajúce „úlomky dronov“ zasiahli domy v mestách Saratov a Engels.

Video zverejnené na Telegrame ukazuje moment, keď dron zasiahol 38-poschodový obytný dom v Saratove, meste s 950 000 obyvateľmi na západe Ruska.

Zranenia utrpeli štyria ľudia vrátane ženy, ktorá je naďalej v kritickom stave, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na regionálne ministerstvo zdravotníctva.

Ďalšie bezpilotné lietadlo narazilo do obytného bloku v meste Engels, pričom trosky poškodili zaparkované autá.

Dron bol zostrelený aj nad Brianskou oblasťou, uviedol gubernátor Alexander Bogomaz.

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že v noci bolo zneškodnených 20 dronov vrátane deviatich nad Saratovskou oblasťou.

Ukrajina podnikla 6. augusta inváziu do ruskej Kurskej oblasti, pričom ovládla desiatky dedín a pohraničné mesto Sudža, ktoré malo pred konfliktom 5 000 obyvateľov. Podľa ruských predstaviteľov bolo počas ukrajinskej ofenzívy zabitých najmenej 31 civilistov a viac ako 140 bolo zranených.

V Kursku pokračujú ťažké boje, keďže Rusko posilnilo svoje ozbrojené sily na odrazenie útokov.

Útoky ukrajinských dronov a protireakcia ruskej armády

Ruská protivzdušná obrana v noci zostrelila 20 ukrajinských dronov nad viacerými oblasťami. V pondelok to uviedlo ruské ministerstvo obrany. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

Deväť dronov ruské sily zostrelili nad Saratovskou oblasťou, tri nad Kurskou oblasťou a dva nad Belgorodskou, Brianskou a Tulskou oblasťou. Jeden dron zničili nad Oriolskou a Riazanskou oblasťou.

Agentúra Ria Novosti uviedla, že v Saratovskej oblasti pre ukrajinské útoky dočasne zaviedli obmedzenia letov na miestnom letisku. Trosky zo zostrelených dronov poškodili niekoľko budov a vážne zranili jednu osobu.

Kyjev tento rok zintenzívnil svoje útoky na rôzne ciele na území Ruska. Zameral sa hlavne na infraštruktúru podporujúcu ruské invázne sily, ako sú sklady paliva či ropné rafinérie.

Najmenej sedem mohutných explózií otriaslo v pondelok ráno ukrajinskou metropolou Kyjev vrátane jej centra. V celej krajine platil letecký poplach v súvislosti s ruskými vzdušnými útokmi, informuje TASR podľa agentúr Reuters a AFP.

Na účtoch na platforme Telegram sa objavili informácie o explóziách aj v iných častiach krajiny vrátane mesta Luck vo Volynskej oblasti na severozápade Ukrajiny, kde podľa tamojších predstaviteľov došlo v dôsledku leteckého útoku k poškodeniu obytnej budovy.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko medzitým uviedol, že po ruskom vzdušnom útoku na ukrajinskú metropolu došlo v niektorých jej častiach k prerušeniu dodávok vody a elektriny.

Najväčšia ukrajinská súkromná energetická spoločnosť DTEK po útokoch ohlásila núdzové prerušenie dodávok elektriny.


Zdroj: rt.com / bleskovky.sk / pluska.sk / InfoVojna

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti