VIDEO: Ruské drony roztrhali na kusy ďalší ukrajinský tank

22.09.2024 | 12:00
Tank ukrajinskej armády podľa záberov zverejnených v piatok 20. septembra 2024 ruským ministerstvom obrany explodoval po tom, ako ho zozadu zasiahli dva po sebe idúce bezpilotné lietadlá.

Ruské bezpilotné lietadlá zničili v Kurskej oblast ďalší ukrajinský tank, uviedlo ruské ministerstvo obrany vo svojom piatkovom vyhlásení.

Ruská armádna skupina „Sever“, ktorá odráža prienik ukrajinských vojenských jednotiek na ruské územie, uskutočnila dva údery bezpilotných lietadiel na ukrajinskú obrnenú techniku.

Vo videu vidieť dron, ktorý pozoruje ukrajinský tank rútiaci sa po vidieckej ceste popri lese. Po tom, ako prvý dron narazí do veže tanku a do vzduchu vyšle kúdol dymu, druhý dron vykoná ďalší útok.

Video z prieskumného dronu vzdialeného stovky metrov ďalej ukazuje silný výbuch, pri ktorom do vzduchu vyletia kusy panciera a zrejme aj veža tanku.

Ukrajinské jednotky vpadli do ruskej Kurskej oblasti začiatkom augusta. Napriek počiatočnému úspechu bol ich ďalší postup zastavený a Rusko začalo protiofenzívu s cieľom zatlačiť ukrajinské sily naspäť.

Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že hlavným cieľom útoku na Kurskú oblasť bolo získať silnejšiu pozíciu pri prípadných rokovaniach s Ruskom a vyvolať u ruského obyvateľstva strach. Moskva medzitý vylúčila akékoľvek rokovania s Kyjevom, pokiaľ má na ruskom území svoje jednotky.

Ruské ministerstvo obrany odhadlo ukrajinské straty od začiatku vpádu na viac ako 15 300 vojakov a viac ako 1 000 obrnených vozidiel.

Zdroj: rt.com / InfoVojna

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti