VIDEO: Zdravotný stav predsedu vlády Fica je po operácii v dôsledku pokusu o jeho zavraždenie stabilizovaný, ale naďalej vážny. Informoval o tom vicepremiér Kaliňák

16.05.2024 | 09:35
Predseda slovenskej vlády SR Robert Fico bol v stredu 15. mája 2024 počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej postrelený priaznivcom prezidentky SR Zuzany Čaputovej a súčasnej opozície.

Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SSD) je po operácii stabilizovaný, ale naďalej je vážny. Informoval o tom vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD) spolu so zástupcami Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková doplnila, že premiéra operovali päť hodín dva operačné tímy. Hospitalizovaný je na oddelení ARO. "Pacient mal mnohopočetné strelné poranenia," potvrdila. Požiadala o rešpektovanie Ficovho súkromia.

Kaliňák poďakoval všetkým zdravotníkom v nemocnici. "Stav je naďalej veľmi vážny práve pre komplikovanosť zranení, ale všetci chceme veriť, že sa nám podarí tú situáciu zvládnuť," dodal.

Predseda slovenskej vlády SR Robert Fico bol v stredu 15. mája 2024 počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej postrelený priaznivcom prezidentky SR Zuzany Čaputovej a súčasnej opozície. Útočníka Juraja Cintulu polícia zadržala. Na polícii priznal, že mu prekážala pronárodná politika súčasnej vlády, odvolanie Mazáka aj chystané zmeny v RTVS.

Premiér bol v život ohrozujúcom stave. Do nemocnice do Banskej Bystrice ho priviezol vrtuľník.

Viac vo videu:


Zdroj: YouTube TA3 / info.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti