Blaha: V EÚ sa schyľuje k veľkému súboju medzi vojnovými štváčmi a mierovými politikmi. Slovensko a Maďarsko sú jediné krajiny EÚ, ktoré odmietajú zbrojenie Ukrajiny a volajú po dialógu s Ruskou federáciou

25.09.2024 | 10:00
Poslanec Európskeho parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) vo svojom príspevku na Telegrame zároveň pripomenul, že na Západe medzitým do úplnej nepríčetnosti ďalej rastie vojnová hystéria a protiruský rasizmus. Citoval aj osobné varovanie od ruského veľvyslanca na Slovensku, z ktorého behá mráz po chrbte.

Je dobrou správou, že Slovensko nefiguruje na ruskom zozname deštruktívnych krajín - vnímam to ako ocenenie za našu mierovú politiku.

1. Na zozname nepriateľov Ruskej federácie sa objavili všetky krajiny EÚ s výnimkou Slovenska a Maďarska.

https://sloboda-slova.sk/infovojna/article/putin-oznacil-staty-europskej-unie-na-cele-s-polskom-s-vynimkou-slovenska-a-madarska-za-krajiny-s-destruktivnou-neoliberalnou-ideologiou

2. Sme jediné krajiny EÚ, ktoré odmietajú zbrojenie Ukrajiny a volajú po dialógu s Ruskou federáciou. Vďaka za to patrí Robertovi Ficovi.

3. Na Západe medzitým ďalej rastie vojnová hystéria a protiruský rasizmus. A rastie do úplnej nepríčetnosti.

4. S ruským veľvyslancom Igorom Bratčikovom som mal veľmi priateľský rozhovor - v Rusku krútia hlavou nad tým, čo za šialenstvá prijímajú v Európskom parlamente.

5. Vyjadril som ľútosť nad tým, že aj slovenskí poslanci za PS hlasovali za rezolúciu, ktorá vyzýva Západ do otvoreného útoku na ruské územie.

6. Naposledy Západ takto zaútočil na ruské územie v roku 1941. Útok viedol istý pán Hitler. A škaredo na to doplatil. Len pripomínam...

7. Veľvyslanca Ruskej federácie som ubezpečil, že Rusko nie je náš nepriateľ a ja osobne chcem čo najskôr navštíviť ruských partnerov.

8. Urobím všetko pre to, aby aj v Európskom parlamente zaznieval hlas mieru a zdravého rozumu.

9. O to viac si cením našu spoluprácu s nemeckou konzervatívno-ľavicovou stranou BSW na čele so Sahrou Wagenknechtovou.

10. Táto nová mierová strana skončila v ďalších regionálnych voľbách na treťom mieste. 12% v Brandenbursku. Gratulujem. Rodí sa veľká sila.

11. Slniečkari a vojnoví štváči dostávajú na frak. Nielen v Nemecku, ale aj v Česku.

12. Toľko českí pravičiari kopali do Slovenska za našu mierovú politiku... A pozrite sa nich, ako ich valcuje opozícia.

13. V českých regionálnych voľbách narástla aj ľavicová koalícia Stačilo na čele s Katkou Konečnou, s ktorou v EP úzko spolupracujeme.

14. V EÚ sa schyľuje k veľkému súboju medzi vojnovými štváčmi a mierovými politikmi.

15. A ja som rád, že Slovensko stojí na správnej strane dejín. Na strane mieru. A je dobre, že to vidia aj v Moskve.

Desí ma len jedno. Ako priateľa Ruska ma ruský veľvyslanec úprimne varoval - ste bojovník, pán Blaha, ale dávajte si pozor, sú schopní všetkého.

Pár mesiacov po atentáte na premiéra po takýchto slovách mrazí...

 

Zdroj: Telegram Ľuboš Blaha / InfoVojna

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti