Premiérovi Robertovi Ficovi sa vyhrážajú smrťou. V stredu prišla na Úrad vlády obálka s nábojom

25.09.2024 | 11:00
Neznámy páchateľ zaslal predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi (Smer-SSD) v obálke náboj.

Na Úrad vlády (ÚV) SR prišla v stredu obálka s nábojom adresovaná predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi (Smer-SSD). Pre TASR to potvrdil tlačový a informačný odbor ÚV. Upozornil na to portál Plus 7 dní.

V budove Úradu vlády Slovenskej republiky zaznamenali v ranných hodinách udalosť, ktorou sa už zaoberá polícia. Počas kontroly pošty určenej priamo premiérovi Robertovi Ficovi narazili príslušníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií na obálku, ktorá zaujala ich pozornosť.

Následná RTG kontrola odhalila, že sa v nej nachádza náboj. List podľa informácií Plus 7 dní prišiel od neznámeho odosielateľa.

Hovorca krajskej polície v Bratislave Michal Szeiff udalosť potvrdil s tým, že ,"uvedenou vecou sa na základe podnetu príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií zaoberajú policajti príslušného útvaru v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave."

Z tejto situácie mrazí o to viac, že len pred mesiacmi Robert Fico prežil atentát v Handlovej, kedy na neho Juraj Cintula vystrelil päť rán. Začiatkom tohto týždňa sa policajti vrátili na miesto činu, ktoré prehľadávali dlhé hodiny. Podľa informácií TV Markíza muži zákona opáskovali časť námestia v Handlovej, kde pomocou detektoru kovov hľadali chýbajúcu nábojnicu alebo projektil, ktorý podľa predpokladov skončil v zemi. "Polícia na mieste vykonala procesné úkony. Aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie, aby nedošlo k zmáreniu alebo sťaženiu vyšetrovania," reagovala policajná hovorkyňa Martina Sláviková. 

Nebolo to však prvýkrát, kedy ústavný činitelia čelili podobným útokom. Pred pár mesiacmi smrťou sa vyhrážali aj predsedovi Progresívneho Slovenska (PS) Michalovi Šimečkovi, jeho partnerke a dcérke. Vyhrážok bolo podľa neho viacero, "konkrétnych a drastických, od konkrétnych ľudí".

V minulosti viaceré vyhrážky smrťou dostala aj exprezidentka Zuzana Čaputová, niektoré z nich boli adresované aj jej blízkym, čo ju primälo k právnym krokom. Opakované bola kvôli tomu aj na polícii. 

Podľa Generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku je doručenie obálky s nábojom predsedovi vlády, ktorý len nedávno čelil "vražednému útoku", nielen kriminálnym činom, ale aj prejavom bezohľadnosti a bezcitnosti. "Dôrazne vyzývam celú spoločnosť na elementárnu slušnosť a ľudskosť! Cynizmus a nenávisť, ktorými je prerastená naša spoločnosť, sa musí zastaviť," vyzval Žilinka na sociálnej sieti.


Správu aktulizujeme …

 

Zdroj: bleskovky.sk / plus7dni.sk / pluska.sk / InfoVojna

 

 

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti