Taliansky bádateľ zverejnil dôkazy o prvej známej havárii UFO vo svete, ktorá sa odohrala 14 rokov pred incidentom v americkom meste Roswell a o tajnom oddelení, ktoré zriadila Mussoliniho vláda na štúdium havarovaného vesmírneho plavidla, ktorého sa neskôr zmocnili Američania a potom ho previezli do USA

11.07.2023 | 12:15
Dokumenty obsahujú dva telegramy v taliančine z júna 1933, z ktorých jeden požaduje "absolútne mlčanie" v súvislosti s "údajným pristátím neznámeho lietajúceho objektu na talianskej pôde". V ďalšom z 13. júna sa vyhráža "okamžitým zatknutím" a "najvyššími trestami" pre všetkých novinárov, ktorí oznámia správu o "lietajúcom stroji neznámej povahy a pôvodu". V oboch sa uvádza, že sú na "osobný príkaz" samotného "Il Duceho" - Mussoliniho.

Bývalý spravodajský dôstojník amerického letectva tvrdí, že americká armáda počas druhej svetovej vojny získala UFO, ktoré havarovalo v Taliansku v roku 1933. Talianski bádatelia potvrdzujú jeho slová príslušnými dokumentmi.

Bývalý vysokopostavený pracovník amerického úradu vojenského kozmického spravodajstva (NRO) David Grusch v šokujúcom rozhovore odvysielanom v júni tohto roku uviedol, že v prísažnom svedectve pred Kongresom a vládnymi dozornými orgánmi prezradil informácie o údajnom tajnom americkom programe, v rámci ktorého bolo získaných viacero lietajúcich tanierov, ktoré neboli vyrobené človekom.

Viac v článku TU.

Grusch tvrdí, že jedna z týchto mimozemských vesmírnych lodí havarovala v roku 1933 v severnom Taliansku a fašistický diktátor Benito Mussolini ju ukryl pred tým, ako sa jej na konci druhej svetovej vojny zmocnila americká armáda a previezla ju do USA.

Podľa informácií portálu DailyMail.com Gruscha o údajnej havárii v júni 1933 informoval zamestnanec, ktorý údajne pracoval na skúmaní mimozemského plavidla v rámci tajného vládneho programu USA.

Člen senátneho výboru pre spravodajské služby Marco Rubio koncom júna potvrdil, že si vypočul výpovede údajných priamych svedkov zúčastnených na programoch skúmajúcich havárie mimozemských lodí.

Prezident talianskeho Národného ufologického centra (CUN) Roberto Pinotti získal dokumenty, ktoré podľa neho dokazujú haváriu z 13. júna 1933, a tajné oddelenie zriadené Mussolinim na štúdium havarovaného lietajúceho objektu.

Pinottiho výskum sa v Taliansku stretol so skepticizmom, odkedy ho v roku 2000 prvýkrát zverejnil, a za jeho hranicami je stále málo známy.

"Ja a môj kolega Alfredo Lissoni sme v roku 1996 začali skúmať príbeh havárie UFO v Lombardii z roku 1933, keď sme dostali niekoľko originálnych tajných dokumentov o tomto prípade," povedal pre DailyMail.com.

Dokumenty boli Pinottimu záhadne zaslané poštou z anonymného zdroja, ktorý tvrdil, že ich zdedil po členovi rodiny, ktorý pracoval na údajnom Mussoliniho programe UFO.

Obsahujú dva telegramy v taliančine z júna 1933, z ktorých jeden požaduje "absolútne mlčanie" v súvislosti s "údajným pristátím neznámeho lietajúceho objektu na talianskej pôde".

V telegame z 13. júna sa vyhráža "okamžitým zatknutím" a "najvyššími trestami" pre všetkých novinárov, ktorí oznámia správu o "lietajúcom stroji neznámej povahy a pôvodu".

V druhom telegrame sa uvádza: "Nariaďuje sa okamžité prepísanie všetkých správ z novín, ktoré prinášajú uvedené správy.“

V oboch sa uvádza, že sú na "osobný príkaz" samotného "Il Duceho" - Mussoliniho.

Ďalšie dokumenty zaslané Pinottimu sa týkajú záhadného vládneho oddelenia s názvom "Gabinetto RS/33" alebo Kabinet RS (Special Research) 33, ktorý údajne zriadil taliansky diktátor za účelom vyhľadávania a štúdia údajných trosiek taniera, ako aj iných prípadov UFO.

Pinotti tvrdí, že na čele RS/33 stál taliansky vynálezca rádia a nositeľ Nobelovej ceny za fyziku Guglielmo Marconi.

Talianski historici a výskumníci UFO dodnes nenašli žiadne iné dôkazy o tejto údajnej tieňovej skupine alebo o Marconiho účasti v nej.

Pinottimu boli zaslané aj ručne písané poznámky na papieri s hlavičkou vládnej agentúry z 22. augusta 1936, ktoré obsahujú náčrt a opis valcovitého liajúceho prdmetu s bočnými buľvami a bielymi a červenými svetlami, ktoré bolo spozorované pri prelete nad severným Talianskom.

Po poskladaní záhadných dokumentov sa Pinottimu podarilo určiť SIAI Marchetti vo Vergiate, letecké zariadenie neďaleko údajného miesta havárie pri Magente, satelitnom meste Milána, ako pravdepodobné miesto, kde boli údajné trosky UFO uložené.

Toto miesto sa ako zázrakom vyhlo pravidelným náletom spojeneckých vojsk počas druhej svetovej vojny a o 12 rokov neskôr v roku 1945 oblasť zaistili americké a britské vojská.

Americký informátor Grusch tvrdí, že približne v tomto čase bolo toto plavidlo presunuté do USA; podľa jeho vedomostí išlo o vôbec prvé vyzdvihnutie litajúceho taniera.

V roku 1933 bolo v Magente v severnom Taliansku nájdené plavidlo v tvare zvonu, veľké asi desať metrov. Mussoliniho vláda ho uchovávala až do roku 1944, keď ho našli agenti Úradu strategických služieb (OSS, bývalá americká spravodajská služba)," uviedol v júni pre francúzske noviny Le Parisien.

"Iróniou osudu je, že predchádza všetkému, o čom verejnosť počúva už desaťročia, ako napríklad Roswell atď.“

Incident z roku 1933 ako jediný prípad havárie UFO, ktorý Grusch výslovne označil za autentický je ukazovateľom spoľahlivosti jeho tvrdení o existencii amerického programu vyhľadávania podobných havárií.

Pinotti v tejto súvislosti tvrdí, že sa mu podarilo overiť aspoň časť jeho dokumentov, keď nechal jeden z nich, ktorý bol datovaný z roku 1936 otestovať súdnym znalcom. Ten dospel k záveru, že papier a atrament pochádzajú z tohto obdobia. Telegramy z roku 1933 neboli testované.

Záver správy vedeckého konzultanta Antonia Garavagliu z roku 2000 uvádza: „S primeranou istotou možno konštatovať, že iba skúmaná vzorka a predmet hodnotenia môžu byť považované za originálne, a teda autentické.“

„Po štyroch rokoch vyšetrovania a forenznej analýzy, ktorá ukázala, že dokumenty boli skutočne napísané v 30. rokoch, sme vydali podrobnú správu v knihe,“ povedal Pinotti pre DailyMail.com.

„Dôkazy hovoria samé za seba. A ukazuje, že prvým svetovým vodcom, ktorý oficiálne (hoci tajne) čelil problému UFO, nebol prezident Harry Truman s incidentom v Roswelli v Spojených štátoch, ale taliansky vodca Benito Mussolini.“

Skeptici však poukázali na to, že starý papier a atrament z tej doby mohli byť použité na falšovanie papierov a že nenesú žiadne protokolové čísla ani úradné pečiatky, ktoré by pomohli overiť ich ako skutočné vládne dokumenty, namiesto toho sa javia skôr ako osobné poznámky.

Dokonca aj ďalší talianski výskumníci UFO spochybňujú tento príbeh. Giuseppe Stilo, člen Talianskeho centra pre štúdie UFO, povedal pre Vice News Italy: „Z vedeckého hľadiska sú to trápne príbehy. Každý historik by zbledol, keby videl, ako jeden tvrdí, že dokáže jednu alebo druhú vec.“

Britský historik Graeme Rendall, ktorý napísal knihy o pozorovaniach UFO počas druhej svetovej vojny, povedal pre DailyMail.com, nepovažuje dôkazy za presvedčivé.

"Je to jeden z týchto prípadov, keď potrebujeme viac informácií," povedal s tým, že sú tu tvrdenia, ale nič, čo by ich skutočne podporilo. „Bolo by pekné, keby došlo k nezávislému preskúmaniu pôvodných dokumentov. To by mohlo vylúčiť alebo určiť, či to bol falzifikát alebo nie,“ dodal.

Republika San Marino, malý európsky mestský štát na talianskom polostrove, v súčasnosti spolupracuje s Pinottim a jeho kolegom výkonným riaditeľom CUN Paolom Guizzardim, aby lobovali v Organizácii Spojených národov za zriadenie vlastného úradu pre vyšetrovanie UFO.

Úsilie s názvom Projekt Titan schválila vláda San Marína 19. januára tohto roku a Pinotti a Guizzardi mali prvé stretnutie s ministrami 19. júna.

Guizzardi hovorí, že chce, aby sa San Maríno stalo sídlom navrhovaného úradu OSN pre UFO s cieľom urobiť z mesta „Ženevu skúmania UFO“.

Graeme Rendall, autor knihy UFOs Before Roswell: European Foo-Fighters 1940-1945, poukázal na výstižný detail z jednej z poznámok z roku 1936, ktoré Pinotti dostal, ktorá opisuje talianske bojové dvojplošníky pohybujúce sa rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu ako neschopné zachytiť valcovité UFO.

„Je to veľmi pomalé, asi 80 míľ za hodinu. Vtedajšie stíhacie lietadlo talianskych vzdušných síl, CR-20 alebo CR-32, mohlo ísť oveľa rýchlejšie – vysoko nad 200 km/h,“ povedal. "Je to jeden detail, ktorý vás núti premýšľať dvakrát."

Napriek skepticizmu okolo prípadu bývalý šéf americkej vládnej vyšetrovacej jednotky UFO pre DailyMail.com povedal, že úradníci berú tento prípad „vážne“.

„Incident je niečo, čo sme brali vážne a berieme vážne aj naďalej,“ povedal Lue Elizondo, ktorý viedol americký program pokročilej identifikácie leteckých hrozieb (AATIP) na americkom ministerstve obrany do roku 2017.

Jeden taliansky obyvateľ zdieľal s DailyMail.com informácie, ktoré predchádzali objaveniu Pinottiho kontroverzných dokumentov.

Marco Negri, ktorého rodina žije v severnom Taliansku už viac ako storočie, povedal, že jeho prapradedo rozprával jeho otcovi príbehy o zvláštnom metalickom litjúcom objekte bez krídel, ktoré sa zrútilo v Magente v tridsiatych rokoch minulého storočia.

Marco (42) povedal, že jeho predok Pietro Negri bol Podesta (starosta) severotalianskeho mestečka Arona od 20. do 50. rokov 20. storočia, menej ako 16 míľ od Vergiate, kde boli údajne uložené trosky totho objektu, a asi 30 míľ od predpokladaného miesta havárie.

„Môj praprastarý otec Pietro rozprával môjmu otcovi príbeh o podivnej havárii v roku 1933, keď bol ešte malý,“ povedal Marco.

„Bol to príbeh z druhej ruky, ktorý mi povedal môj otec, keď som bol ešte dieťa začiatkom 90. rokov. Ale zodpovedá príbehu o havárii.“

„Povedali mi, že niekde medzi Vergiate a Magentou sa zrútilo zvláštne kovový lietajúci objekt bez krídel.“

„Povedali mi, že okolo tejto havárie bola veľká cenzúra. Do okolitých miest bola vyslaná fašistická tajná polícia, aby o tom ľudia mlčali.“

Marco, ktorý hovorí, že on a jeho rodina sa distancujú od fašistickej minulosti svojich predkov, dodal, že Pietrova funkcia starostu mesta a jeho policajného zboru mu umožnila vidieť telegramy o havárii.

Marco povedal, že jeho prapradedo zomrel v 50. rokoch a jeho otec a ďalší starší členovia rodiny, ktorým rozprával svoj príbeh, tiež zomreli, a nemohli tak príbeh potvrdiť.

Uviedol tiž, že príbeh jeho praprastarého otca obsahoval aj šokujúci detail, ktorý opísal aj Pinotti: že v plavidle boli nájdené dve „telá“ s blond vlasmi.

Marco povedal, že jeho predok ich opísal ako „veľké ako deti“, zatiaľ čo v prezentáciách na konferenciách UFO Pinotti povedal, že majú okolo 175 cm so „svetlými vlasmi a očami“.

Ministerstvo obrany popiera, že by USA získavali pozostatky havarovaných objektov.

"K dnešnému dňu Úrad pre riešenie anomálií vo všetkých oblastiach (All-domain Anomaly Resolution Office - AARO, zriadený pri ministerstve obrany USA) neobjavil žiadne overiteľné informácie, ktoré by potvrdili tvrdenia, že akékoľvek programy týkajúce sa vlastnenia alebo reverzného inžinierstva mimozemských materiálov existovali v minulosti alebo existujú v súčasnosti," uviedla hovorkyňa Susan Goughová.

 

Dokumenty nájdete v obrazovej galérii TU.

 

Zdroj: dailymail.co.uk
Preklad: InfoVojna

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti