VIDEO: Bývalý predseda parlamentu Pavol Hrušovský tom, či Robert Fico mohol politicky ustúpiť a netrvať na odvolaní Michala Šimečku, o médiách, ktoré robia politiku, o odchode Martiny Holečkovej z KDH, ale aj o tom, či sa politika kresťanských demokratov „varí“ v domácej kuchyni Milana Majerského

19.09.2024 | 16:00
„Ja by som chcem poprosiť Brusel, aby v kauze odvolávania Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu dal Slovensku pokoj,“ vyhlásil niekdajší predseda KDH a exšéf NR SR Pavol Hrušovský v relácii TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou.

Každý, kto je volený, môže byť aj odvolaný. Myslí si to bývalý šéf parlamentu a predseda Kresťanských demokratov Pavol Hrušovský.

“V politike sa odohrávajú zápasy, ktoré by mali mať svoj šarm, obsah a zmysel. Teraz nevidím ani obsah, ani zmysel toho, čo dnešná zastupiteľská demokracia umožnila poslancom Národnej rady. Som z toho, poviem to natvrdo, zhnusený. Z toho, čo zažívam, čo počujem, čo vidím. Pretože moja hlava to nedokáže pochopiť, že niečo také dnes politika môže produkovať,” konštatuje znechutene politik, ktorý viedol KDH v časoch, keď bolo súčasťou vládnych koalícií.

Konštatuje, že aj teraz dôvody na odvolávanie Michala Šimečku boli jasné. Napriek tomu však jeho odvolanie nepovažuje za šťastné. ”Niekedy je emócia viac ako rozum. A potom to takto vyzerá,” komentoval Pavol Hrušovský kauzu Šimečka.

Má však jasno v tom, či by z Bruselu mala prísť aj reakcia na postup koalície voči šéfovi najsilnejšej opozičnej strany PS. “Ja by som chcem poprosiť Brusel, aby v tejto kauze dal Slovensku pokoj. To je vec, ktorú si musíme vyriešiť sami. Brusel nemôže diktovať podmienky národným štátom,” dodal Pavol Hrušovský.

Viac vo videu:


Zdroj: pluska.sk / InfoVojna



 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti