VIDEO: Ruský dron zlikvidoval v Kurskej oblasti obrnené vozidlo ukrajinskej armády

19.09.2024 | 11:00
Medzitým sa operátorovi ruského dronu podarilo bez výstrelu nárazom zlikvidovať dva ukrajinské drony.

Ruský kamikadze dron zničil ukrajinské bojové vozidlo pechoty (IFV), ktoré bolo použité pri vpáde jednotiek ukrajinskej armády do ruskej Kurskej oblasti, uviedlo v stredu 18. septembra ruské ministerstvo obrany.

Ruská prieskumné jednotka spozorovala ukrajinské IFV v zalesnenej oblasti na bližšie nešpecifikovanom mieste. Armáda následne pristúpila k jeho zasiahnutiu bezpilotným lietadlom.

„V dôsledku priameho zásahu bezpilotným lietadlom FPV bolo ukrajinské IFV zničené,“ uviedli predstavitelia a dodali, že vozidlo ‚nebude možné opraviť‘.

Ministerstvo zverejnilo zábery zo zásahu, na ktorých je vidieť IFV zaparkované na ceste neďaleko lesa pred tým, ako ho zasiahol dron. Následko toho začne vozidlo horieť. Osud posádky bojového vozidla nie je známy.

Medzitým sa operátorovi ruského dronu podarilo bez výstrelu nárazom zlikvidovať dva ukrajinské drony.

Ruská armáda používa pravidelne bezpilotné lietadlá, rakety a delostrelectvo na útoky proti ukrajinským jednotkám, ktoré začiatkom augusta vtrhli do Kurskej oblasti. Hoci invázne sily spočiatku dosiahli určitý pokrok, ich ďalší postup bol zastavený a Rusko začalo protiofenzívu s cieľom zatlačiť ukrajinské sily späť, uvádzajú zdroje na oboch stranách.

Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že hlavným cieľom útoku na Kurskú oblasť bolo získať silnejšiu pozíciu pri prípadných rokovaniach s Ruskom a vyvolať u ruského obyvateľstva strach. Moskva medzitý vylúčila akékoľvek rokovania s Kyjevom, pokiaľ má na ruskom území svoje jednotky.

Ukrajinská armáda podľa ruského ministerstva obrany prišla od začiatku operácie v Kurskej obasti o viac ako 14 600 príslušníkov ozbrojených síl.

 

Zdroj: rt.com / Rumble RT / InfoVojna



 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti