VIDEO: Ukrajina má už vraj pripravený víťazný plán na ukončenie vojny s Ruskom. Zelenskyj plánuje stretnutie s Bidenom, na ktorom ho zo svojou stratégiou oboznámi

19.09.2024 | 08:30
Volodymyr Zelenskyj už minulý týždeň informoval, že zmienený plán chce ešte "tento mesiac" prediskutovať s Joeom Bidenom.

Kyjev už dokončil prípravu svojho "víťazného plánu" na ukončenie vojny s Ruskom. Povedal to v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s tým, že o tomto pláne sa chystá rokovať s americkým prezidentom Joeom Bidenom.

"Dnes môžeme povedať, že náš víťazný plán je už plne pripravený - vo všetkých bodoch," povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom prejave.

"Všetko bolo vypracované. Najdôležitejšie je teraz odhodlanie ho realizovať," dodal ďalej v tejto súvislosti.

Zelenskyj už minulý týždeň informoval, že zmienený plán chce ešte "tento mesiac" prediskutovať s Bidenom, pripomína AFP.

Ukrajinský prezident teraz tiež uviedol, že k mieru nemôže existovať nijaká "alternatíva", žiadne "zmrazenie vojny" či akékoľvek manipulácie, ktoré by umožnili posun ruskej agresie do ďalšej fázy.

"Potrebujeme spoľahlivú a trvalú bezpečnosť pre Ukrajinu, a teda pre celú Európu," povedal.

Dodal, že v novembri chce zorganizovať ďalší medzinárodný mierový summit, kde načrtne svoju víziu ukončenia vojny a na ktorý plánuje pozvať aj Rusko.

Ruská invázia na Ukrajinu trvá už viac než 30 mesiacov. Kyjev momentálne ovláda časti ruskej Kurskej oblasti a Moskva sa snaží o ďalší postup na východe Ukrajiny.


Zdroj: bleskovky.sk / InfoVojna



 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti