VIDEO: Profesor Jeffrey Sachs o skutočných dôvodoch vojny na Ukrajine, vojenskej mašinérii pod vedením USA, ktoré desaťročia vyvolávajú vojenské konflikty po celom svete v snahe rozširovať prostredníctvom NATO svoje impérium, západnej propagande, cenzúre iných názorov v EÚ & Spojených štátoch, Rusku s ktorým obchoduje celý svet & neefektívnosti protiruských sankcií, dedolarizácii & multipolárnom usporiadaní sveta ako odpovedi štátov BRICS na militarizáciu amerického dolára a snahe Washingtonu udržať naďalej americkú hegemóniu

14.08.2023 | 15:00
Uznávaný americký ekonóm a poradca vlád po celom svete Jeffrey Sachs v rozhovore s moderátorkou a bývalou českou europoslankyňou Janou Bobošíkovou komentoval aktuálnu geopolitickú situáciu v kontexte konfliktu na Ukrajine, narastajúceho významu zoskupenia štátov BRICS a prebiehajúcej transformácie sveta unipolárneho na svet multipolárny.

Dnes je naším zvláštním hostem profesor Kolumbijské univerzity, který se podílel na polské ekonomické transformaci. S návratem k tržnímu hospodářství radil také slovinské a estonské vládě a zejména ruským prezidentům Michailu Gorbačovovi a Borisi Jelcinovi. Dnes radí šéfovi OSN a je označován za jednoho z nejvlivnějších světových ekonomů. K České republice má blízko díky své české manželce, doktorce Soně, profesor Jeffrey Sachs.

Viac vo videu so simultánnym prekladom do češtiny:

 

Zdroj: YouTube Aby bylo jasno / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti