VIDEO: Danko dostal pozvánku do ruskej Dumy, na ktorú mal ísť aj spolu s delegáciou zo SNS. Návšteva sa však konať nebude

16.07.2024 | 19:21
Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko bol pozvaný do ruskej Dumy.

Predseda SNS Andrej Danko dostal pozvanie do ruskej Dumy, kde sa mal spolu s delegáciou z SNS zúčastniť rokovania ruského parlamentu. Na tlačovej konferencii to oznámil poslanec Rudolf Huliak (SNS), ktorý uviedol, že ho „veľmi mrzí,“ že sa návšteva nebude konať.

„Veľmi ma to mrzí, predseda poslaneckého klubu SNS pán Danko mal pozvanie do ruskej Dumy, kde sme sa mohli ako delegácia za SNS zúčastniť rokovania ruského parlamentu,“ vyhlásil Huliak.

„Bola to otázka týchto dní, že sme sa mohli zúčastniť rokovania ruskej Dumy a naviazať spoluprácu aj do budúcna,“ uviedol. Dodal, že orientácia krajiny len na jednu svetovú stranu nemá zmysel.

„Orientácia Slovenska na všetky svetové strany je potrebná na naše prežitie a zachovanie suverenity Slovenska. Neutralita po vojenskej aj politickej stránke by mala byť cieľom našej vlády do budúcich rokov. Orientovať sa striktne na jednu svetovú stranu môže byť pre náš národ totálne devastačné,“ vysvetlil.

Viac vo videu:

Asistentka lídra SNS Zuzana Škopcová denníku Štandard povedala, že Andrej Danko mal pozvanie, neriešil ho z dôvodu schôdze parlamentu. Rovnakú odpoveď uviedla aj pri otázke, či Danko prípadnú cestu riešil s ministerstvom zahraničných vecí.

Neskôr jeho asistentka Štandard informovala, že Danko dostal osobné pozvanie do ruskej Štátnej dumy na dva dni. „Pán Danko sa ospravedlnil pre kolíziu termínov,“ uviedla Škopcová.


Zdroj: spravy.rtvs.sk / pravda.sk / InfoVojna

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti