Hamranova NAKA na pokyn Lipšicovej prokuratúry zadržala policajného exprezidenta Gašpara a bývalého vysokopostaveného policajta. „Hrubý nedemokratický zásah do priebehu volieb s vedomím Ódora,“ vyhlásil v reakcii Fico s tým, že ide o pinochetove metódy s cieľom zlikvidovať opozíciu. „Takto vyzerá kampaň Progresívneho Slovenska a tu je aj odpoveď, prečo musel skončiť minister Šimko a policajt Ďurka zostať,“ reagoval syn policajného generála

11.08.2023 | 08:45
  17
Vyšetrovanie je riadené “podpaľačom” Ďurkom, cez nastrčeného kolegu, informoval na sociálnej sieti syn generála Tibora Gašpara. Bývalý trojnásobný premiér a predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico to považuje za "hrubý nedemokratický zásah" do priebehu volieb s vedomím výkonného šéfa Čaputovej úradníckej vlády - Ľudovíta Ódora.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali v piatok bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Na sociálnej sieti o tom informoval jeho syn Pavol Gašpar aj líder Smeru-SD Robert Fico. Upozornil na to aj portál Aktuality.sk, ktorému to potvrdili dva nezávislé zdroje.

Okrem Gašpara mala NAKA zadržať aj Romana Stahla, ktorý viedol vyšetrovací tím Novinár. Dôvodom má byť korupcia.

„Dnes ráno Čurillovci zadržali môjho otca, Tibora Gašpara,“ informoval na sociálnej sieti advokát Pavol Gašpar, ktorý policajnú akciu označil za „predvolebný cirkus“ Lipšicovej ÚŠP a Hamranovej NAKA.

Podľa jeho vyjadrenia mal o údajnej korupcii Gašpara a Stahla vypovedať notoricky známy kajúcnik Bernard Slobodník. „Vyšetrovanie je riadené “podpaľačom” Ďurkom, cez nastrčeného kolegu,“ priblížil Gašpar.

„Takto sa robí predvolebná kampaň v podaní Progresívneho Slovenska. Tu je odpoveď, prečo musel skončiť minister Šimko a policajt Ďurka zostať,“ dodal Pavol Gašpar.

Fico označil zadržanie Gašpara za prejav zúfalstva a "chrapúnstva" NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) do posledného okamihu slúžiacich politickému zadaniu zlikvidovať opozíciu. „Toto je dôvod, pre ktorý musel odísť z funkcie Ivan Šimko,“ vysvetlil Fico.

"Na takýto útok proti najsilnejšej opozičnej politickej strane šesť týždňov pred voľbami neexistuje žiadny iný dôvod, len poškodenie Smeru-SD a pomsta Tiborovi Gašparovi za jeho usilovné odkrývanie špinavostí NAKA a ÚŠP," napísal Fico na sociálnej sieti.

„Je neuveritelné, že po Matovičovi priamo prevzala štafetu likvidácie opozície prezidentka Čaputová so svojou vládou. Takýto hrubý nedemokratický zásah do priebehu volieb nemohla NAKA urobiť bez jej súhlasu a bez upovedomenia jej lokaja na MV SR Ľ. Ódora,“ dodal Fico s tým, že tieto pinochetove metódy berie ako obrovskú výzvu a dnes sa bude zadržaním Tibora Gašpara zaoberať na tlačovj konferencii strany Smer-SD.


Policajný generál Tibor Gašpar je na deviatom mieste kandidátnej listiny Smeru-SD do parlamentných volieb.

 

Blaha: Začala sa éra otvoreného čaputovského teroru 

Podpredseda Smeru-SD vo svojom prísevku na Telgrame označil konanie NAKA a Lipšicovej prokuratúry za útoku proti jeho strane a hrubý zásah do volebného súboja:

 

A je to tu. Lipšicovci dnes ráno zadržali Tibora Gašpara, politika Smeru, ktorý figuruje v prvej desiatke našej kandidátky. Nezastavia sa pred ničím.

1. Útok na Tibora Gašpara je útokom na celý Smer. Je hrubým zásahom do volieb. Je pomstou Čaputovej vlády za našu opozičnú kritiku.

2. Nič také sa ešte v dejinách volieb nikdy nestalo. Takéto kúsky voči opozícii predvádzajú iba totalitné režimy.

3. Je za tým strach, úbohý a zúfalý strach z toho, že vyhráme voľby. O nič iné nejde.

4. Lipšicovi mäsiari okolo Čurillu sa boja ako prašivé hlodavce. Lipšic dobre vie, aké zločiny napáchal - trasie sa spolu s nimi. Urobia všetko, aby nás zastavili.

5. Spomeňte si, ako "samovylupli" oko Milanovi Lučanskému, teraz idú po ďalšom bývalom policajnom prezidentovi - Tiborovi Gašparovi môže ísť o život.

6. Takto funguje ten ich slávny čaputovský liberalizmus - vraciame sa do 30. rokov. Aj Hitler v roku 1933 odstavil a pozatváral opozíciu, čo iné dnes robí Čaputovej režim a jeho represívne zložky?

7. Takéto nechutné svinstvo spáchať pár týždňov pred predčasnými voľbami, to nie je len tak.

8. Na to museli mať zvolenie zhora, od tých, ktorí si za žiadnu cenu nevedia predstaviť, že by Slovensko po 30. septembri mohlo mať suverénnu vládu, ktorá zastaví policajné čistky, prestane posielať zbrane na Ukrajinu a pre ktorú budú na prvom mieste Slováci, nie Ukrajinci.

9. Stojíme za Tiborom Gašparom - s plnou vervou. Celá opozícia by dnes mala kričať, že na Slovensku dnešným dňom skončila demokracia a že sú ohrozené voľby ako také.

10. Robert Fico dnes bude reagovať na tlačovej konferencii a povie viac. Toto ich bude mrzieť.

11. Chcú nás zničiť, no to sa im nikdy nepodarí. Rozpútali politický teror, no nás nezastrašia.

12. Čím viac budú zneužívať represívne zložky v predvolebnej súťaži, tým viac zmobilizujú Slovákov, aby nás vo voľbách podporili - lebo ľudia vidia, že toto je len obyčajný prachsprostý fašizmus.

Priatelia, prosím, buďte s nami, ide do tuhého - éra čaputovského teroru proti opozícii sa práve začala. Nedáme sa!

 

Gašpar o „elitnom“ vyšetrovateľovi Ďurkovi a politike Progresívneho Slovensko v praxi

Bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar začiatkom týždňa vo svojom videu poukázal na minulosť trestne stíhaného vyšetrovateľa NAKA Pavla Ďurku.

"Pavol Ďurka, je jedným z vyšetrovateľov NAKA, obvinených z manipulácie trestných konaní. Verejnosť už mala možnosť vidieť a počuť nahrávky z jeho kancelárie, kde rozpráva o tom, ako svojej kolegyni, ktorá mu na jeho zločiny prišla, podpáli auto, alebo ju nakope do intímnych partií. Zašiel dokonca tak ďaleko, že s ďalšími čurillovcami pod priamym dozorom Lipšica, plánoval jej zatknutie a následné mučenie vo väzbe,“ uviedol Tibor Gašpar.

Viac v článku a videu TU.

Policajného exprezidenta Gašpara obvinili bezodkladne, vyšetrovateľ nemal pochybnosti, vysvetlila polícia

Policajného exprezidenta Tibora Gašpara obvinili bezodkladne po tom, ako vyšetrovateľ na základe dôkazov nemal pochybnosti. Vyplýva to zo stanoviska polície na sociálnej sieti. Potvrdila, že v prípade obvinili celkovo tri osoby.

„Uznesenie o vznesení obvinenia bolo vydané bezodkladne po tom, ako mal vyšetrovateľ na základe vykonaného dokazovania, zabezpečených dôkazov a ich vyhodnotenia bez dôvodných pochybností za to, že skutkov sa dopustili konkrétne osoby,“ uviedla polícia.

Priblížila, že k začatiu trestného stíhania vo veci vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry došlo v júni 2023. A to na základe relevantných podkladov a informácií zabezpečených v čase operatívneho preverovania skutkov.

„V priebehu samotného trestného konania sa zistilo, že na Úrade inšpekčnej služby prebieha iné trestné konanie, kde sa zo zadokumentovaných skutočností zistilo, že obe trestné veci spolu súvisia,“ ozrejmila polícia s tým, že došlo k spojeniu oboch trestných vecí na spoločné konanie.

 


Zdroj: trend.sk / spravy.rtvs.sk / InfoVojna

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti