VIDEO: Trump vyhlásil, že mu nevadí, ak by ho poslali do väzenia. Varoval však pred celospoločenskými následkami takéhoto verdiktu. Bývalý prezident USA tvrdí, že za jeho prenasledovaním stoja „chorí a zlí“ ľudia z Washingtonu. Táto skupina ľudí podľa neho predstavuje pre americký ľud väčšiu hrozbu ako Rusko alebo Čína a čaká ich odplata, keď sa vráti do Bieleho domu. Prisľúbil aj odtajnenie okolností ohľadne teroristických útokov spáchaných 11. septembra 2001, vraždy JFK aj prípad Jeffreyho Epsteina

02.06.2024 | 21:15
Americký exprezident a súčasný republikánsky kandidát na šéfa Bieleho domu Donald Trump v rozhovore pre spravodajskú televíziu Fox News vyhlásil, že on by trest väzenia prijal, ale verejnosť by to nemusela pochopiť a mohlo by sa to stať zlomovým momentom.

Bývalý americký prezident Donald Trump vyhlásil, že mu nevadí, ak by si musel odsedieť prípadný trest odňatia slobody alebo bude v domácom väzení za údajné za falšovanie obchodných záznamov. Dodal však, že akýkoľvek trest nebude verejnosť brať na ľahkú váhu.

Exprezident sa takto vyjadril v nedeľňajšom rozhovore pre americkú spravodajskú televíziu Fox News. Na otázku o možných trestoch Trump odpovedal, že on by trest väzenia prijal, ale verejnosť by to nemusela pochopiť a mohlo by sa to stať zlomovým momentom.

"Minule som v televízii videl jedného z mojich právnikov, ktorý povedal: 'Ale nie, to predsa nechcete urobiť prezidentovi.' Povedal som, že o nič neproste," uviedol, pričom naznačil, že prípadné odsúdenie do väzenia by nahnevalo jeho priaznivcov.

"Myslím, že verejnosť by to nezniesla. Nie som si istý, či by to verejnosť zniesla,“ zamyslel sa republikánsky kandidát na prezidenta.

"Ľudia to chápu. Je to podvod. A Republikánska strana...v tom s nimi ide spolu,“ uviedol s tým, že tu ide o politické zneužívanie OČTK, resp. ministerstva spravodlivosti a Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a že príkazy idú od Bidenovho režimu & spol. vo Washingtone.

Bývalý prezident USA tvrdí, že za jeho prenasledovaním stoja "chorí a zlí ľudia" z Washingtonu, ktorých čaká úspešná odplata z jeho strany po návrate do Bieleho domu. Týkať sa to podľa neho bude aj ľudí z armády. V prípade svojho zvolenia za prezidenta USA hovorí o pláne transformovať spravodajské služby. Prisľúbil tiež odtajniť nielen udalosti týkajúce sa 11. septembra 2001, keď sa zrútili newyorské dvojičky, ale aj prípad vraždy amerického prezidenta Johna F. Kennedyho z roku 1963 a pedofilnú kauzu okolo zavraždeného organizátora pedofilnej siete Jeffreyho Epsteina. Tvrdí, že primárna hrozba pre Spojené štáty číha zvnútra štátu a nie z Ruska a Číny.

Donald Trump tak komentoval rozhodnutie poroty newyorského súdu, ktorá ho vo štvrtok uznala za vinného vo všetkých 34 bodoch obžaloby v prípade podplácania výmenou za mlčanlivosť a s tým súvisiaceho falšovania obchodných záznamov.

Prípad sa týkal podplácania poroherečky Stormy Daniels (vlastným menom Stephanie Cliffordovej) výmenou za jej mlčanlivosť. Podľa výpovede 45-ročnej herečky mala s Trumpom v roku 2006, keď už bol ženatý so súčasnou manželkou Melaniou, viackrát pohlavný styk. Pred víťaznými prezidentskými voľbami v roku 2016 jej mal zaplatiť za to, aby o tom mlčala.

Exprezident bol tiež obvinený z falšovania obchodných záznamov, keď prostredníctvom svojho bývalého právnika Michaela Cohena pornohorečke pred voľbami v roku 2016 vyplatil 130.000 dolárov.

Trump obvinenia odmietol a tvrdí, že je nevinný. Hovorí, že ide o politické prenasledovanie a hon na čarodejnice.

Súdny proces zároveň označil za "hanbu" a vyhlásil, že "skutočný verdikt bude 5. novembra", keď sa v Spojených štátoch budú konať prezidentské voľby.

Trump súčasne v reakcii na verdikt poroty označil predsedajúceho sudcu newyorského súdu Juana Merchana za "skorumpovaného". Zároveň vyhlásil, že bude "pokračovať v boji až do konca".

"Toto ešte zďaleka nie je koniec," uviedol predtým, než opustil súdnu sieň.

Merchan po oznámení verdiktu poroty spresnil, že trest pre Trumpa oznámi 11. júla. Exprezidentovi USA hrozí niekoľkoročné väzenie, ktoré však môže byť aj podmienečné, prípadne pokuta. Merchan sa poďakoval porote za to, že prípadu venovali "takú pozornosť, akú si zaslúžil".

Donald Trump je prvým bývalým prezidentom Spojených štátov, ktorého odsúdili za trestný čin.

Vynesenie rozsudku je naplánované na 11. júla, len niekoľko dní pred Republikánskym konventom.

Trump sa voči verdiktu môže odvolať a kandidovať v novembrových prezidentských voľbách aj v prípade, že mu odvolanie zamietnu.

Priaznivci najprestížnejšej MMA organizácie skandovali "Chceme Trumpa!"

Bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na zápase zmiešaných bojových umení americkej organizácie UFC v New Jersey, na ktorom sa v sobotu zúčastnil, privítali prítomní diváci skandovaním "chceme Trumpa" a "j***ť Joe Bidena".

Bývalý americký prezident sedel spolu so šéfom UFC Danom Whiteom pri ringu. Ako ukazujú zábery zo zápasu, dav privítal Trumpa srdečne, pričom mu tlieskal v stoji a niektorí priaznivci vyvesili vlajky Trump 2024. Informuje o tom portál RT.

Skandovanie na podporu Trumpa a nadávka namierená na súčasného prezidenta Joea Bidena zazneli počas zápasu niekoľkokrát. V jednom momente Trump pozdravil priaznivcov zdvihnutou päsťou.

 

Išlo o titulový zápas v ľahkej váhe medzi úradujúcim šampiónom Rusom Islam Machačev proti miláčikovi domácich tribún Američanovi Dustinovi Poirierovi. Favoritom súboja bol ruský bojovník, ktorý mal pred sebou jediný cieľ. Chcel si udržať opasok šampióna v tejto váhovej kategórii. Na druhej strane stál americký veterán, ktorý robil maximum pre to, aby konečne získal vytúžený titul. Hoci išlo o pomerne vyrovnaný boj, úspešnejší v ňom bol napokon favorizovaný Machačev. Zápas ukončil v piatom kole a nedovolil 35-ročnému súperovi, aby ho obral o honor šampióna.


Zdroj: rt.com / YouTube Fox News / InfoVojna

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti