VIDEO: Advokát Para o prevážaní ľudí podozrivých z trestnej činnosti v kufri auta čurillovcov, ktorí nielenže vyvíjali nátlak na vyšetrovateľku policajnej inšpekcie Santusovú, ale ich vysokopostavený komplic v Úrade inšpekčnej služby, ako jej nadriadený, ju mal predátorsky sexuálne obťažovať a neskôr aj šikanovať na pracovisku

17.09.2023 | 11:15
  1
Právnik Marek Para zastupujúci klientov v exponovaných kauzách, ktorý sa sám stal obeťou perzekúcie príslušníkov NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a na politickú objednávku skončil v roku 2022 na dva mesiace vo väzbe, reagoval na tlačovku Hegerovej strany Demokrati, ktorej členka je manželkou zástupcu riaditeľa policajnej inšpekcie Juraja Svítka, ktorý nielenže mal sexuálne obťažovať vyšetrovateľku ÚIS Mjr. Dianu Santusovú, ale je aj súčasťou marenia vyšetrovania proti čurillovcom.

Strana Demokrati tvrdí, že útoky Roberta Fica (Smer-SD) na členku strany Natáliu Svítkovú a vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Juraja Svítka ukázali jeho strach z priebehu začatých vyšetrovaní závažnej korupcie za jeho vlád. Informuje agentúra SITA.

Svítková vníma Ficove útoky na jej rodinu ako snahu o zastrašenie a zároveň ako výbornú vizitku 20-ročnej služby jej manžela.

Volebná líderka Demokratov Andrea Letanovská prízvukuje, že sa zastrašiť nenechajú a naďalej sú odhodlaní stáť zoči-voči predsedovi Smeru-SD v boji za spravodlivosť.

Fico na piatkovej tlačovej konferencii oznámil, že vyšetrovateľka Diana Santusová mala byť sexuálne obťažovaná funkcionárom ÚIS na stretnutí na Duchonke v aktuálnom roku.

Bývalý trojnásobný premiér ďalej zverejnil oficiálnu sťažnosť vyšetrovateľky Santusovej, ktorú podala na vedenie ÚIS a na generálnu prokuratúru. Jej nadriadený Svítok pod vplyvom alkoholu na školení dával sexuálne návrhy, neskôr ju aj fyzicky obťažoval. Premiér Ľudovít Ódor a prezidentka Zuzana Čaputová odmitajú reagovať, čím podľa Fica jednoznačne kryjú zločiny, a samotný Ódor sa na tom podpisovaním personálnych rozkazov ako zastupujúci minister vnútra priamo zúčastňuje.

„Keď po tomto pani Santusová odmietla pána Svítoka, tak Juhás, Svítok a Ďurka dali pokyny Imlejovi, jej nadriadenému, musíš ju zlikvidovať. Keď on to odmietol a za odmenu podpísal minister vnútra Ódor rozkaz, pretože len minister môže takéto rozhodnutie prijať a preradil ho na horšie pracovné miesto,“ vysvetlil Robert Fico.

Viac v článku a videu TU.

Podpredseda Demokratov Jaroslav Naď tvrdí, že žiadne obťažovanie sa nekonalo a na Duchonke sa tento rok ani len nestretli. Ďalej informoval, že na tlačovej konferencii Smeru-SD zazneli aj ďalšie zásadné klamstvá.

„Tvrdili, že Santusová bola prevelená na východ z pomsty, čo jasne vyvracia fakt, že o toto prevelenie sama dobrovoľne a opakovane žiadala. Ďalšie klamstvo je, že vyšetrovateľ Pavol Ďurka bol príslušníkov ÚIS v čase, keď sa rozprával s Petrom Petrovom na NAKA,“ tvrdí Naď.

Demokrati ďalej uviedli, že Santusová sa mala Svítkovi priznať s tým, že vyšetrovací tím Oblúk mal získavať diskreditačné informácie na vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu a taktiež, že sa stretávali u generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

Po tom, ako si Santusová uvedomila, čo spravila, začala podľa Demokratov písať Svítkovi a volala ho k sebe na byt.

„Nakoniec po roku a pol prišla s príbehom, že ju mal Svítok obťažovať, aby prekryla celú vec. To sú tie SMS-ky, ktoré prezentoval Fico, Svítok sa so Santusovou snažil stretnúť, aby mu o stretnutiach na generálnej prokuratúre povedala viac. Santusová potom spanikárila, povedal o tom ďalším ľuďom a zistili, že majú vážny problém, pretože je tu nezákonná 363 od Žilinku a čestný vyšetrovateľ teraz má informácie o tom, že Oblúk sa so Žilinkom koordinoval,“ vysvetlil člen predstavenstva Demokratov Juraj Šeliga.

Zároveň sa pýta, odkiaľ má Fico prístup k nahrávkam, či ich má od Santusovej a či sa Žilinka koordinoval s Oblúkom a na základe toho použil paragraf 363.

O oficiálnom podaní mjr. Diany Santusovej na generálnu prokuratúru sa dočítate v článku TU.

Na tlačovku Demokratov reagoval advokát Marek Para. Viac vo videu:

Perzekúcia advokáta Paru a antisemitské vyjadrenia voči jeho osoby za židovský pôvod

Marek Para sa sám stal obeťou perzekúcie príslušníkov NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a na politickú objednávku skončil v roku 2022 na dva mesiace vo väzbe. Policajnú akciu na advokáta Mareka Paru pomenovali vyšetrovatelia NAKA po židovskom veľkňazovi Jozefovi Kajfášovi, ktorý pred cca. 2000 rokmi v rámci vtedajšieho politického procesu proti Ježišovi Nazaretskému vydal tohto židovského spirituálneho lídra, ktorý sa stal neskôr ústrednou postavou kresťanského náboženstva, rímskemu prefektovi Pontiusovi Pilátovi. Ten ho pod nátlakom odsúdil na smrť ukrižovaním.

Para ako advokát zastupoval klientov, ktorých chcela polícia a prokurátor v tejto kauze vypočuť, napríklad nitrianskho podnikateľa Norberta Bödöra, bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera či policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Para začiatkom roka 2023 v reakcii po pustení nahrávky s vyjadreniami čurillovcov pohnutým hlasom prečítal potvrdenie, že jeho starý otec bol odvlečený do koncentračného tábora v Sachsenhausene a stará mama bola zastrelená Gestapom.

Viac v článku TU.

Para je už niekoľko rokov právnikom podnikateľa Mariana Kočnera, ktorého Špecializovaný trestný súd v máji 2023 oslobodil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov.


Zdroj: YouTube / InfoVojna

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti