VIDEO: Tibor Gašpar podal trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR kvôli snahe súčasného vedenia policajnej inšpekcie manipulovať a zničiť dôkazy nachádzajúce sa v utajovanom vyšetrovacom spise proti obvinenej skupine policajtov Čurilla & spol.

11.10.2023 | 20:15
  0
Bývalý prezident Policajného zboru SR generál Tibor Gašpar, ktorý sa v septembrových voľbách stal poslancom strany Smer-SSD, reagoval na šokujúci list riaditeľa odboru špeciálnych činností policajnej inšpekcie Martina Litteru a jeho zástupkyne Martiny Holosovej, v ktorom odchádzajúceho premiéra Ľudovíta Ódora, ktorý je poverený riadením rezortu vnútra, informovali, že zastupca šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) im v utorok 10. októbra zobral utajované spisy proti čurillovcom.

„Z listu vyplýva, že Peter Juházs, súčasný riaditeľ Inšpekcie a jeho zástupcovia „čurilllovci“ Juraj Svitok a Pavol Ďurka sa snažia neoprávnene dostať k dôkazom. Ktoré ich usvedčujú z trestnej činnosti. Existuje vážne podozrenie, že ich chcú manipulovať. Alebo rovno zničiť. Aj preto som dnes na Generálnej prokuratúre SR podal trestné oznámenie. V tejto veci by mala prokuratúra konať neodkladne,“ uviedol Tibor Gašpar.

Bývalý policajný prezident sa vyjadril aj k ďalšej veci. A to k dnešnému odsúdeniu bývalého prezidenta SR Andreja Kisku. Pretože to vyzerá tak, že tu „niektorých všetkých všetko spája..“

„Daňový podvodník Kiska bol dnes odsúdený prvostupňovým súdom zo spáchania daňového podvodu. Za to, že sme o tom v minulosti informovali, ma Čurillovci trestne stíhali. No a pre úplnosť. Podržtaška Lipšica – Kubina, ktorý zastupuje Čurillovcov, Kisku aj Slobodníka, bránil Kisku na súde práve výsluchmi Slobodníka, ktoré ho naučili Čurillovci,“ skonštatoval Gašpar.

Viac vo videu:

Šéf odboru špeciálnych činností Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Martin Littera a jeho zástupkyňa Martina Holosová napísali odchádzajúcemu premiérovi Ľudovítovi Ódorovi, ktorý je poverený riadením rezortu vnútra, list, v ktorom ho informovali, že zastupca šéfa policajnej inšpekcie Juraj Svítok im v utorok 10. októbra 2023 zobral utajované spisy proti čurillovcom a snaží sa na poslednú chvíľu zahladzovať stopy po ich trestnej činnosti poskytovaním dôležitých informácií z vyšetrovacieho spisu.

Viac v článku TU.

Vyšetrovateľka (ÚIS) Diana Santusová nedávno vo svojej sťažnosti informovala, že práve spomínaný Juraj Svítok ju sexuálne obťažoval na pracovnej porade na Duchonke.

Viac v článku TU.

Dokument, ktorý naznačuje zarážajúce až trestuhodné konanie hneď niekoľkých vedúcich predstaviteľov ÚIS, zaslal Ódorovi ešte začiatkom augusta tohto roka Ľubomír Imlej, príslušníka ÚIS, ktorý už niekoľko rokov stojí vo vedení policajnej inšpekcie v Košiciach.

Viac v článku TU.

 

Zdroj: Facebook Tibor Gašpar / InfoVojna / ereport.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti