VIDEO: Čurillovcom tečie do topánok a zametajú stopy po svojej trestnej činnosti, ktorú zdokumentovala policajná inšpekcia, komentuje Gašpar paniku, ktorá zavládla na ÚŠP a v NAKA

18.10.2023 | 19:40
  1
Bývalý prezident Policajného zboru SR generál Tibor Gašpar, ktorý sa v septembrových voľbách stal poslancom strany Smer-SSD v rozhovore s moderátorkou Ankou Žitnou komentoval šokujúci list riaditeľa odboru špeciálnych činností policajnej inšpekcie Martina Litteru a jeho zástupkyne Martiny Holosovej, v ktorom odchádzajúceho premiéra Ľudovíta Ódora, ktorý je poverený riadením rezortu vnútra, informovali, že vedenie Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) im v utorok 10. októbra zobralo utajované spisy proti čurillovcom.

Berú spisy, zbavujú sa ľudí, ktorí ich vyšetrovali. Reč je o takzvaných elitných vyšetrovateľoch NAKA, známych ako skupina čurillovcov. Po voľbách sa objavujú nové dôkazy o ich, nazvime to, neštandardnom správaní. Detaily o šikanóznom správaní v liste ešte stále ministrovi vnútra Ľudovítovi Ódorovi napísal riaditeľ Odboru špeciálnych činností Úradu inšpekčnej služby Martin Littera a jeho zástupkyňa Martina Holosová. Do neštandardných postupov je tentokrát okrem riaditeľa inšpekcie Juhása zainteresovaný aj jeho zástupca Svítok, ktorý mal sexuálne prenasledovať niekdajšiu šéfku inšpekčného tímu Oblúk Dianu Santusovú.

Snaha prevziať všetky spisy, ktoré kompromitujú nielen členov skupiny takzvaných čurillovcov, ale aj prokurátorov, či dokonca možno aj novinárov a politikov, je však z racionálneho hľadiska pochopiteľná.

“Položme si otázku. Budem radšej niesť zodpovednosť za to, že zničím utajované skutočnosti, za čo mi hrozí trest jeden až päť rokov, alebo sa z nezničených dôkazov ukáže, že som spáchal trestný čin, za ktorý mi hrozí pätnásť až dvadsať rokov. Motivácia tých ľudí môže byť aj takáto. Radšej čeliť niečomu takému, ako sa dožiť niečoho horšieho,” komentuje konanie čurillovcov bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.

O tom, kto všetko môže byť nahratý, čo všetko ostalo uchované v SIS, ktorá robila svoje odposluchy, ale aj o tom, či si vie predstaviť, že by sa stal šéfom tajných hovoril v relácii TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou poslanec NR SR Tibor Gašpar.

Viac vo videu:

Nastupujúci premiér SR a predseda Smer-SD Robert Fico za účasti niekdajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka, policajného exprezidenta Tibora Gašpara, bývalého sudcu Davida Lindtnera a advokáta Mareka Paru v sobotu 14. októbra 2023 informoval o nevídanom škandále, ako si skupina obvinených vyšetrovateľov v NAKA s plným pochopením prezidentky Zuzany Čaputovej a odchádzajúceho ministerského predsedu Ľudovíta Ódora dovolí likvidovať nazhromaždené dôkazy proti nim a mariť vyšetrovanie.

 

Išlo o reakciu na list riaditeľa odboru špeciálnych činností policajnej inšpekcie Martina Litteru a jeho zástupkyne Martiny Holosovej, v ktorom Ódora, ktorý je poverený riadením rezortu vnútra, informovali, že vedenie Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) im v utorok 10. októbra zobralo utajované spisy proti čurillovcom.

Viac v článku TU.

Vyšetrovateľka (ÚIS) Diana Santusová nedávno vo svojej sťažnosti informovala, že zástupca riaditeľa ÚIS Juraj Svítok, ktorý si prišiel pre utajované spisy, ju sexuálne obťažoval na pracovnej porade na Duchonke.

Viac v článku TU.

Dokument, ktorý naznačuje zarážajúce až trestuhodné konanie hneď niekoľkých vedúcich predstaviteľov ÚIS, zaslal Ódorovi ešte začiatkom augusta tohto roka Ľubomír Imlej, príslušník ÚIS, ktorý už niekoľko rokov stojí vo vedení policajnej inšpekcie v Košiciach.

Viac v článku TU.

 

Zdroj: pluska.sk / YouTube TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou / InfoVojna

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti