VIDEO: NAKA obvinila pre úplatky univerzálneho kajúcnika Ľudovíta Makóa, kvôli ktorému skončili vo väzení politickí oponenti Matoviča & spol. aj odporcovia podozrivej organizovanej skupiny na NAKA a Lipšicovej špeciálnej prokuratúre

05.03.2024 | 14:20
  13
NAKA obvinila bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy a známeho kajúcnika Ľudovíta Makóa v dvanástich korupčných skutkoch za desiatky tisíc eur ku ktorým sa nepriznal. Spolu s ním sú v obrovskej korupčnej kauze obvinení aj ďalší kajúcnici Peter Petrov alias Tiger a Matej Zeman prezývaný Zemák alias Bandurka.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila známeho kajúcnika Ľudovíta Makóa pre úplatky. K tým sa však kajúcnik nepriznal. Informoval o tom v utorok 5. marca 2024 portál Startitup.

Celkovo by malo ísť o dvanásť skutkov za desiatky tisíc eur. Skutky Makó údajne spáchal ako riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy. Z korupcie ho podľa portálu usvedčuje Peter Petrov.

Ľudovít Makó vypovedá v desiatkach káuz, usvedčuje najvplyvnejších ľudí Slovenska. Pre jeho výpoveď poslali súdy do väzby napríklad exprezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, trojnásobného ministra vnútra Roberta Kaliňáka a takmer tam skončil aj Robert Fico.

Spolu s Ľudovítom Makóom sú v obrovskej korupčnej kauze obvinení aj ďalší kajúcnici Peter Petrov alias Tiger, Matej Zeman prezývaný Zemák alias Bandurka, ale aj majiteľ bezpečnostnej služby Roman Sláma a

Z korupčnej trestnej činnosti, ku ktorej sa Ľudovít Makó doteraz nepriznal ho usvedčuje hlavne Peter Petrov a jeho výpoveď potvrdzujú viacerí ľudia. Medzi nimi aj spoluobvinený Matej Zeman. Ale aj svedkovia ako bývalý riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník a ďalší. 

Obvinený Roman Sláma vypovedal v auguste 2022 v procesnom postavení svedka. Priznal, že bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy pozná 15 až 17 rokov, no to, že by ho Matej Zeman niekedy kontaktoval za účelom pomoci od Ľudovíta Makóoa, odmietol. Vyšetrovateľovi povedal, že na to ani nebol dôvod, lebo Zeman, ktorý mal peniaze sprostredkovať od Petrova, sa s Makóom pozná. A ak s Makóom niekedy spolu riešili nejaké peniaze, tak len v súvislosti s podnikaním a tendrami SBS. 

Stanovisko prostredníctvom svojho advokáta poskytol pre Startitup aj samotný Ľudovít Makó. „Ide o vykonštruovaný prípad zo strany tých svedkov, ktorí vmysleli na neho aj prvý prípad, takzvanú úkladu vraždu vyšetrovateľa Jána Čurillu a s tým súvisiace kauzy, napríklad Božie mlyny vo vzťahu k svedkovi Csabovi Dömötörovi, ktorý bol, ak nie jediný, tak rozhodne podstatný dôkaz pri rozhodovaní o väzbe môjho klienta v roku 2020,“ povedal o najnovšom obvinení Ľudovíta Makóa reportérom Startitup advokát Zoltán Perhács.

Vyjadrenie ministra vnútra SR Šutaja Eštoka v TA3:

Viac v celej relácii "Téma" s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) a poslankyňou PS Zuzanou Števulovou:

 
Zdroj: spravy.rtvs.sk / ta3.com / YouTube / InfoVojna

 

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti